IŞİD'ın celladı olmak isteyen ABD'li genç havalimanında yakalandı

Seattle'daki bir caminin üyelerinin Williams'ın radikal görüşlerini fark ederek FBI'a uyarıda bulunduğu belirtildi

Williams'ın cep telefonundan IŞİD'le bağlantılı birçok siteyi takip ettiği belirlendi (Foxnews.com)

ABD'nin Seattle kentinde IŞİD'e katılmak için yola çıkmaya hazırlanan bir kişi havalimanında gözaltına alındı.

Adalet Bakanlığı'nda yapılan açıklamaya göre, 20 yaşındaki Elvin Hunter Bgorn Williams geçen hafta cuma günü Seattle-Tacoma Havalimanı'nda Kahire'ye giden bir uçağa binmeden önce yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şüpheliye yönelik suç duyurusunda, Seattle'daki bir caminin üyelerinin Williams'ın radikal görüşlerini fark ederek FBI'a uyarıda bulunduğu belirtildi.

Salı günü video aracılığıyla mahkemeye çıkan Williams, terör örgütüne maddi destek sağlamakla da suçlanıyor.

Mahkeme kayıtlarına göre, bazı yazışmalarında IŞİD için şehit olmak istediğini söyleyen genç, yakalandıktan sonra verdiği ifadede de "cellat ya da tetikçi" olmak istediğini anlattı.

Cep telefonunda sürekli IŞİD videoları izlemiş

Radikal görüşleri nedeniyle ilk defa 16 yaşında FBI'ın dikkatini çeken ABD'li gencin, o dönemde lisedeki arkadaşlarına IŞİD'e katılmak istediğini söylediği iddia edildi. Gencin ayrıca, ünlü şarkıcı Ariana Grande'nin 2017'de Birleşik Krallık'ın Manchester kentindeki konserinde düzenlenen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını da desteklediği kaydedildi.

Annesinin FBI'a verdiği ifadeye göre Williams'ın sosyal medya hesapları, IŞİD yanlısı paylaşımları nedeniyle kapatıldı. Annesi, gencin aşırılık yanlısı sitelere ulaşmasını önlemek için evdeki internet erişimini de kestiğini anlattı.

Williams'ın cep telefonunda sürekli radikal siteleri takip ettiği, IŞİD'le bağlantılı videolarla örgütün tutsakların kafasını kestiği ya da bomba yapmayı öğrettiği içerikleri izlediği belirtiliyor.


Independent Türkçe, CNN, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU