Akit yazarı: Açız kardeşim açız... Anlamıyor musunuz, açız; Tarkan’sız yapamayız!

“Hay sizin pavyonlarınız da batsın, siz de batın e mi!”

Fotoğraf: Akit

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşme döneminde eğlence sektörünün gözardı edilmesine yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Karahasanoğlu, bugün “Açız kardeşim açız.. Anlamıyor musunuz, açız: Tarkan’sız yapamayız!” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Akit yazarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme kriterleri arasında özellikle müzik sektörünün yer almamasını eleştirenlere tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu’nun yazısının bir kısmı şöyle:

Daha 3 hafta önce, “Bu iş böyle olmaz. Ne demek yarı kapanma? Tam kapanma gerekir. Tam kapanma ve tam bir ay kapanma gerekir” diyenler..  Koca koca profesörlere bu söylemi tekrarlatanlar.. Türk Tabipleri Birliği’nin kasasından harcama yaparak bunun propagandasını yapan, bu yönde raporlar hazırlayanlar.. Şimdi şarkıcı, türkücü, dansöz ve bilumum eğlence sektörünün normalleşmeye eklenmesi meselesi üzerinden, siyasi iktidara baskı kurmaya çalışıyorlar..

Bakmayın siz Birgün gazetesinin “Eğlence sektörü” tanımlamasına.. Kastettikleri yerler, “meyhnaneler, barlar, pavyonlar..” Açık açık söylüyorlar: “Pavyonlar ne zaman açılacak.” Hay sizin pavyonlarınız da batsın, siz de batın e mi! İnsanlar salgından, can derdine düşmüş. Bunlar bir gün alkol derdine düşüyorlar. Bir gün dönüp, bar-payvon derdine düşüyorlar.. Sizin anlayacağınız, “Kadın hakları, kadın hakları” diye ortalıkta tepinenler.. Şimdi kadınları bar-pavyonlarda oynatamayınca.. Deliriyorlar.. Kuduruyorlar.. Saldırıyorlar..

Hem de nasıl? “Yaşam tarzına müdahale ediliyor” diye saldırıyorlar. Hiç utanmadan, sosyologlardan görüş alıyorlar.. “Eğlence sektörünün tam normalleşme kapsamında olmamasının arkasında, siyasi iktidarın ‘politik tercih’lerinin olduğu”nu iddia ettiriyorlar.. Bu hokkabazlara ne diyelim? Aralarında koca koca profesörlerin de bulunduğu bu gazetenin ilkesiz, tutarsız yayınları için kime ne diyelim? Yine sözümüz, bu bir avuç hokkabazdan ziyade.. O gazetenin, o jargonun taraftarlarına, izleyenlerine.. Görün bunların gerçek yüzlerini. Nasıl bir ikircikli tavır izlediklerini görün..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU