Sanatçılardan yeni kararlara tepki: Müzik ve eğlence sektörüne yapılan haksızlık hiç adil değil

Birçok isim, alınan yeni kararlara dair tepki gösterdi. Tarkan, “Pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne yapılan haksızlık ve çifte standart hiç adil değil” derken, Gülben Ergen, “Müzik iyileştirir” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimine sanatçılardan tepki var.

Erdoğan’ın açıkladığı kararlarda müzik ve eğlence sektörüne yönelik bir adım atılmadı.

Sanatçılar herhangi bir destek duyurusu yapılmamasına karşı sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Tarkan, Twitter üzerinden gösterdiği tepkide, "Pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne yapılan haksızlık ve çifte standart hiç adil değil. Yetkililerin sanata ve sanatçıya karşı duyarsız, saygısız yaklaşımı ise ayrıca çok üzücü ve düşündürücü. Yetkili merciler acilen müzik ve eğlence sektörünü destekleyici yönde yeni karar ve uygulamalarla sanata, sanatçıya, tüm sanat çalışanlarına ve emekçilerine sahip çıkmalı” dedi.

Ahbap kampanya başlattı

Ahbap Derneği, müzisyenler, sahne emekçileri, rodi, sesçi ve ışıkçılara yönelik fatura desteği kampanyası başlattı.

Derneğin yönetim kurulunda bulunan Haluk Levent kampanyaya ilişkin, “400 TL’ye kadar olan faturalarınız için aşağıdaki linkten başvurunuzu yapabilirsiniz” diyerek bir heyet oluşturacaklarını ve kalıcı çözüm için Ankara’ya gideceklerini bildirdi.

Yonca Evcimik: Neden çemberin dışındayız?

Şarkıcı Yonca Evcimik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kararlardan bir bölümü paylaşarak, “Bu normalleşme sürecinde müzik sektörünün teşkil ettiği tehlikeyi anlayamıyorum. Aşağıdaki yerler normalleşirken müzik ve eğlence sektörü neden çemberin dışında tutuluyor?” diye sordu.

Yalın: Çözüm rica ediyoruz

Şarkıcı Yalın ise, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u etiketleyerek, “Aylardır uzak olduğumuz sahnelere dönebilmek adına bir çözüm rica ediyoruz Sayın Bakan'ım. Zor zamanların dostu müziği ve müzik emekçilerini lütfen unutmayın” diye yazdı.

“Müzik iyileştirir yapmayın”

Gülben Ergen, “Müzik, eğlence, sahne, tiyatro, sanat ve sanatçı herkes yanıyor, yaşarken ölen bir sektör olduk” diyerek, “Biz neşe veririz! Biz güldürürüz, eğlendiririz! Biz iyi geliriz! Müzik iyileştirir yapmayın. 16 ay oldu perişan sektörümüzün tüm emekçileri… Yapmayın” diye yazdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU