Mike Tyson: Sihirli mantarlar hayatımı kurtardı

Eski ağırsıklet şampiyonu, psilosibin için 'muhteşem ilaç' dedi

(Reuters)

Sihirli mantarların "hayatını kurtardığını" söyleyen Mike Tyson, bu psikedelik maddenin şimdi dünyayı değiştirebileceğini umuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski dünya ağırsıklet şampiyonu, kişisel ve profesyonel dönüşünün ve ruhsal gelişiminin psilosibin içeren, zihni değiştiren maddelerin sonucu olduğunu söylüyor.

Tyson, Reuters'e yaptığı açıklamada 1997'de Evander Holyfield'la yaptığı dövüşe değinerek "Herkes çıldırdığımı düşünmüştü, o adamın kulağını ısırıp koparmıştım" dedi.

Şimdi kenevir girişimcisi de olan Brooklyn doğumlu boksör, daha önce hiç bu kadar iyi hissetmediğini söyledi.

Tyson, "Bunu söylemek bile korkutucu" dedi.

Neredeyse intiharın eşiğinden buraya geldim. Hayat bir yolculuk, değil mi adamım? Bu muhteşem bir ilaç ama insanlar ona bu açıdan bakmıyor.

Eski NHL oyuncusu Daniel Carcillo'nun kurduğu bilim şirketi Wesana'yla ortaklık yapan Tyson, psilosibinin olumlu katkılarına inandığını söylüyor.

Tyson "Bunun dünya için iyi olduğuna inanıyorum" diye ekliyor.

Eğer birbirinden hoşlanmayan 10 kişiyi bir odaya koyar ve onlara psikedelik ilaçlar verirseniz birbirlerinin fotoğraflarını çekmeye başlarlar.

Birbirinden hoşlanmayan 10 kişiyi bir odaya koyun ve biraz içki verin, herkesi vurmaya başlarlar. Gerçek bu.

(Wesana) benimle aynı düşüncedeydi. Bunu dünyayla paylaşmak istediler. Bunu böyle küçük seremonilerde kullanıyoruz sadece, çok sınırlı.

Dünyayla paylaşılması gerekiyor.

Reuters'e göre psilosibin üzerinde çalışan tıp uzmanları, bu maddeyi kişinin kendi kendine ilaç olarak almasına ya da bunun onaylanmış bir tıbbi çerçeve dışında kullanılmasına karşı uyarıda bulundu.

Wesana, psilosibinin ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından travmatik beyin yaralanmalarının tedavisi için onaylanmasını umuyor.

Tyson, kasımda Roy Jones Jr.'la bir gösteri dövüşünde karşı karşıya gelmiş ve maç berabere bitmişti. Boksör, eylülde de Lennox Lewis'le dövüşecek.

Reuters'tan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU