Erdoğan: Darbe güzellemesi yapan CHP 'yapay gündem' diyerek işten sıyrılmaya çalışıyor, biz bu yola kefenimizle çıktık

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Milletin değerlerine husumet, demokrasiye ve milli iradeye güvensizlik, darbecilik, ülke düşmanlarıyla kol kola yürüme hastalığı CHP yöneticilerinin adeta genlerine işlemiştir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

"Eski adıyla Yassıada'ya milletimizin verdiği ismiyle Yaslıada'ya bizim dönüştürdüğümüz haliyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, "Milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelemizin önü darbelerle kesilmeye çalışılmıştır. Ağır bedeller ödeten darbeler silsilelerinin ilki 1960 darbesi milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradır" ifadelerini kullandı.

"Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık"

Erdoğan, konuşmasında CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulundu.

CHP'nin geçmişinde "darbecilik" olduğunu savunan Erdoğan şöyle devam etti:

Bizi merhum Menderes'in akıbetiyle tehdit eden bunlardı. CHP temsilcileri darbe güzellemesi yaparken her yakalandıklarında yapay gündem diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışmaktadır. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Her nefis ölümü tadıcıdır. Akıbetimiz bu. Bundan kaçmak yok. Öyleyse biz ölümü korkutanlardan olacağız. Bu yola da böyle devam edeceğiz.

"Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız"

Hazırlayacakları yeni anayasa ile Türkiye'yi bir üst lige çıkaracaklarını söyleyen Erdoğan, bu konudaki çalışmaların titizlikle sürdüğünü söyledi.

Diğer partilerinde hazırlıkları olduğunu belirten Erdoğan, "Yıl sonunda bunları değerlendirecek, ortak teklife dönüştürmenin yollarını arayacağız. Tüm partilerin yeni ve sivil anayasa çalışmalarına destek vermeleridir. Arzu ettiğimiz uzlaşma olmazsa, Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız" dedi.

"CHP, AK Parti'den kırpıntı oranda oy koparabileceğini sananlarla kendisini gizlemeye çalışıyor"

CHP'nin girdiği her seçimi kaybettiğini ve oy oranının ideolojik sebeplerle yüzde 25'i geçemediğini öne süren Erdoğan şöyle devam etti:

Bir yanında İYİ Parti'yi ve HDP'yi alarak, arkasına da AK Parti'den kırpıntı oranda oy koparabileceğini sananlarla kendisini gizlemeye çalışıyor. Faşistliğiyle, yatırım düşmanlığıyla, beceriksizliğiyle, hırsızlığıyla, terör örgütleriyle aynı kulvarda yürüyüşüyle CHP apaçık ortadadır. Girdiği her seçimde CHP'ye hak ettiği dersi veren milletimiz, inşallah 2023'te bir kez daha aynı iradeyi ortaya koyacaktır.

"3 yeni kuyuda petrol keşfettik"

Ekonomide bu yıl ciddi bir toparlanma beklediklerini vurgulayan Erdoğan, enerji kaynakları alanında da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kara alanlarında sürdürülen çalışmaların sonuçlarının alınmaya başladığını belirten Erdoğan, "Daha önce petrol yok denilen kuyulardan petrol üretmeye başladık. 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır'da 2, Kırklareli'ndeki kuyularda 6 bin 800 varil ilave sağladık. 61 bin varilin üzerine çıktı. Doğalgazın vatandaşlarımıza hizmetine sunumu için şebeke genişletme çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU