Kim Kardashian West küpelerinden dolayı kültürel temellük suçlamasıyla karşı karşıya

Om, Hinduizm ve Budizm'de manevi bir sembol

Kim Kardashian West, 2018 CFDA Moda ödüllerinde (AFP)

Kim Kardashian West üzerinde “Om” sembolü taşıyan küpeler taktığı fotoğraflar paylaştıktan sonra sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Om", Hinduizm ve Budizm dahil olmak üzere Hint dinlerinde bulunan kutsal bir ses ve manevi bir semboldür.

Kim, 23 Mayıs Pazar günü Twitter'da, stilist ve fotoğrafçı Sita Abellan'ın tasarlayıp fotoğrafladığı bir çekime ait fotoğraflar paylaştı.

"Sita'yla KKW Beauty'nin mevcut tüm ürünlerini kullanarak bir fotoğraf çekimi yaptım!" ifadelerini kullandı.
 


Fotoğrafların üçünde üzerinde Om sembolünün yer aldığı büyük, yuvarlak, gümüş, pırlanta kaplı küpeler takmış halde yatakta uzanırken görülüyor.

Görüntüler bazı tartışmalara yol açtı; Twitter kullanıcıları Kim'i kültürel ve dini bir sembole saygısızlık etmekle suçladı.

500'den fazla beğeni alan bir tweet'te "Om'un Hindular için kutsal bir sembol olduğunu ve sadece bir aksesuar olmadığını söylemek için uygun bir zaman mı?" dendi.

Bir diğeri “Gerçekten burada kültür ve dini bir hobi gibi temellük ediyor. Biraz temel araştırma yapın, Om sembolü kutsaldır ve süs eşyası değildir" diye yazdı.
 


Bu, Kim'in kültürel temellük nedeniyle tepki çektiği ilk sefer değil. 2019'da "Kimono"nun karşılaştığı eleştirilerin ardından korsaj markasının adını SKIMS olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

Geleneksel bir Japon kıyafeti olan kimono, ülkenin kültürel mirasının bir sembolü.

Kim, şunları söylemişti:

Hayranlarım ve takipçilerim benim için büyük bir ilham kaynağı: Geri bildirimlerini ve fikirlerini her zaman dinliyorum ve yeni bir marka ismi için fikirlerini paylaşmalarına çok minnettarım.

Çok düşündükten ve değerlendirdikten sonra, SKIMS Solutionwear'in lansmanını duyurmaktan heyecan duyuyorum.

Ardından Mart 2020'de Fulani örgüleriyle fotoğraflar paylaştıktan sonra bu sefer siyahi kültürünü temellük ettiğine dair yeni iddialarla karşı karşıya kalmıştı.

Kim, siyahi kültürünü temellük etme iddialarına karşı kendini savundu ve 2018'de Bustle'a Fulani örgüsünün önemini anladığını ancak en büyük kızı North için bunları yaptığını söyledi.

Kardashian o dönem "Aslında tepki göreceğini düşünmemiştim" demişti.

North saçını örmek istediğini ve benim kendisiyle beraber örüp örmeyeceğimi sorduğu için bu tarzı tercih etmiştim. Dolayısıyla önce onun saçını, sonra da benimkini ördük.

The Independent, yorum için Kim Kardashian ile temasa geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU