ABD'de kız öğrencilerin yıllık fotoğraflarını sansürleyen liseye velilerden tepki

Bir anne "Bartramlı kızlarımız bir özrü hak ediyor" dedi

Bartram Trail Lisesi yıllık fotoğraflarını "öğrenci davranış kurallarını" ihlal eden kıyafetler nedeniyle değiştirdiğini söylüyor (First Coast News)

Florida'da bir lise, bildirilenlere göre kız öğrencilerin kıyafetlerini daha muhafazakar hale getirmek adına onlarca yıllık fotoğrafını montajlamasının ardından cinsiyetçilik suçlamalarıyla karşı karşıya.

Action News Jax'e göre Bartram Trail Lisesi hepsi de kız öğrencilere ait 80 farklı yıllık fotoğrafını değiştirdi. Birçok fotoğrafta kıyafetlerin renginde kabaca montajlanmış dikdörtgenlerin öğrencilerin göğsünü örttüğü görülebiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu öğrencilerin çoğu öfkesini dile getirdi.

Dokuzuncu sınıf öğrencisi Zoe Iannone, Action News Jax'e şunları söyledi:

O gün özgüvenli hissetmiştim ve kıyafet kurallarına uygun bir şekilde güzel görünüyordum.

Yıllığı anneme gönderdiğimde ve hepimiz fotoğrafı gördüğümüzde kendimi çok cinselleştirilmiş hissettim, sanki endişelendikleri tek şey buydu.

Ebeveynler de fazlasıyla öfkeli.

İsmini vermeyen bir anne, haber kanalına "Bartramlı kızlarımız bir özrü hak ediyor" dedi.

Oldukları kişiden utanç duymalarına neden oluyorlar.

Lise yaptığı açıklamada değişiklikleri savundu.

Okul "Bartram Trail Lisesi'nin önceki prosedürü, öğrenci davranış kurallarını ihlal ettiğini düşündüğü öğrenci resimlerini yıllığa dahil etmemekti" ve "bu nedenle dijital değişiklikler, tüm öğrencilerin yıllığa dahil edildiğinden emin olmak adına bulunmuş bir çözümdü" ifadelerini kullandı.

Okul ayrıca yıllığından memnun olmayan tüm velilere geri ödeme yapmayı teklif etti ve yöneticilerin bu konuda "geri bildirim aldığını" nazikçe ekledi.

Fakat bazı aileler geri ödemenin yeterli olmadığını söylüyor ve çifte standarttan şikayet ediyor. 80 kız çocuğunun fotoğrafları kapatılırken, okul erkek yüzme takımının herkesin speedo mayo giydiği bir fotoğrafını değişiklik yapmadan bıraktı.

Fotoğrafı montajlanan dokuzuncu sınıf öğrencisi Riley O'Keefe, First Coast News'e “Fotoğraflara bakıp 'Bu sorun değil, ama bu sorun' diye düşünmeleri gerçekten anlamsız" dedi.

Riley'nin annesi Stephanie Fabre “davranış kurallarının” kız çocuklarına tutarlı bir şekilde uygulanmadığını ekledi.

Fabre, haber kanalına “Dün yine (aynı) gömleği giyiyordu, bu yüzden okuldan sonra okula gidip kıyafet yönetmeliğine uygun olup olmadığını sorduk ve uygun dediler” dedi.

Dolayısıyla sonraki sorum şuydu, eğer bu gömlek kıyafet yönetmeliğine uyuyorsa, okul ve okul kimliğiniz için yeterince uygunsa, yıllık için neden uygun değil?

Bartram Trail Lisesi, The Independent'ın yorum talebine henüz yanıt vermedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU