Hamas kurucusunun İsrail ajanı oğlu: Örgüt liderleri öldürülmeli

Şeyh Hasan Yusuf'un diğer oğlu da İsrail'e sığınmıştı

Kod adı "Yeşil Prens" olan Musab Hasan Yusuf ABD'de yaşıyor (Times of Israel)

Hamas'ın kurucularından Şeyh Hasan Yusuf'un 10 yıl Şin Bet ajanlığı yapan oğlu, İsrail'in örgütün liderlerine suikast düzenlemesi gerektiğini söyledi.

New York Post'un telefonla görüştüğü Musab Hasan Yusuf, "Hamas liderlerine suikast düzenlemek örgütü ortadan kaldırmaz. Ancak onlara bir ders verir... Gelecek sefere her iki tarafı da kan gölüne çevirmeden önce bin kere düşünürler. Bu benim kişisel önerim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kırk üç yaşındaki Yusuf, Hamas liderlerinin son çatışmalarda muhtemelen yeraltındaki sığınaklar sayesinde kurtulduğunu ifade etti. Örgütün, sivillerin ölümünü propaganda aracı olarak kullandığını öne sürdü.

"Yüzlerce çocuk bedel ödedi. Bu tür kişiler yaptıklarından paçayı sıyırmamalı. Kendilerini bir gün bile güvende hissetmemeli. Hamas'ın İsrail'e nefreti, kendi çocuklarına duyduğu sevgiden daha çok" diyen Yusuf sözlerini şöyle sürdürdü:

Hamas, onları yok sayan İbrahim Anlaşmaları'ndan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradı. Donald Trump'ın bölgeye getirdiği yeni gerçek bu ve Hamas bunu kabul etmeye hazır değil.

Yusuf, Hamas'ın medyada göründüğü kadar popüler olmadığını da iddia etti:

Gazze'deki çoğunluk sessiz. Bu, Hamas'a verilen destekten değil onlara duyulan korkudan kaynaklanıyor. İnsanlar korku içinde yaşıyor. Hamas onları şiddete başvurarak yönetiyor. Eğer Hamas'a karşı çıkarsan, seni hemen ya vuruyorlar ya da asıyorlar.

Eski ajan, ailesiyle 2009'dan beri hiçbir teması olmadığını söyledi ve ekledi:

Babam alenen 'O benim oğlum değil' dedi. Bu, onu öldürmek isteyenleri durdurmayacağım veya onların peşine düşmeyeceğim anlamına geliyor.

İsrailli güvenlik güçlerinin 1996'da tutukladığı ve bir yıl sonra serbest bıraktığı Yusuf, 10 yıl boyunca iç istihbarat servisi Şin Bet'e bilgi sağlamıştı. Yusuf bu esnada Hıristiyan olmuş ve 2018'de ABD vatandaşlığına geçmişti.

Şeyh Hasan Yusuf'un diğer oğlu Süheyb Yusuf da İsrail'e sığınmıştı. Ancak Süheyb, din değiştirmediğini ve ajanlık yapmadığını savunmuştu. 

 

Independent Türkçe, New York Post, Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU