AA'dan kovulan Musab Turan: FETÖ veya başka bir yapıyla ilgim yok, bir gazeteci olarak herkesin merak ettiği soruyu sordum

Turan, söz konusu açıklamaların ajanslarda yayımlanmayacağını bildiği için sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığını söyledi

Bakanlara sorduğu sorunun ardından AA'daki işine son verilen Musab Turan, sosyal medya hesabından yenibir açıklama daha yaptı / Fotoğraf: Instagram

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu soruların ardından Anadolu Ajansı'ndan kovulan Musab Turan, Instagram hesabından kendisiyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Kendisinin hiçbir yapılanmayla ilişkisi olmadığını söyleyen Turan, gündemde yer alan ve vatandaşların merak ettiği soruyu sorduğunu kaydetti.

Turan, söz konusu açıklamaların ajanslarda yayımlanmayacağını bildiğini ve bu nedenle Instagram'da canlı yayın yaptığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan açıklamasında şunları kaydetti:

Az evvel kardeşim aradı. Dedi ki senin bu işi yapmak için birileri mi teklin etti? Kardeşim bile böyle düşünüyorsa herkes hakkımda kim bilir neler düşünüyor. Sizi temin ederim ki ne FETÖ ile ne de başka bir yapılanmayla hiçbir ilgim yok. Bir gazeteci olarak gündeme olan bunca iddia verken herkesin devletten bir açıklama beklediğini gördüm. Devleti o basın açıklamasında iki bakan düzeyinde karşımda görünce de tüm vatandaşların merak ettiği soruları sordum.

Bu açıklamaların ajanslara kalsa yayımlanmayacağını düşündüğümden Instagram'da canlı yayın yaptım ve merak içindeki herkesin cevapları duymasını sağladım. Şucu bucu değilim ben. Kısır döngülerden yorulan, ülkede gelecek göremeyen gençlerin hislerine tercüman olmak pahasına, belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim.

"Bedeli ne olursa olsun ödeyeceğim"

Musab Turan, kendisi hakkında dava açıklamasına ilişkin de bir açıklama yaptı.

Turan, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Gençler olmasa bu yaşadıklarımdan sonra küserdim bu memlekete. Geçmişine de, geleceğine de, potansiyeline de. Ama bize memleketimizde ölmek yakışır. Buradayız” dedi.

Turan, “İnsanlarımızdan, hakkımızdan, mudumuzdan ve katma değer arayışımızdan vazgeçmiyoruz. Türk gençliği dijital dünyanın “bulaşıkçıları” değil “oyun kurucuları” olacak” ifadelerini kullandı.

muasbcan.jpg
Fotoğraf: Instagram

Tutuklanma ihtimalini de dile getiren Musab Turan, “Sonu ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun ödeyeceğim. Olmaz ya olur da özgürlüğüm elimden alınırsa starup projeleriniz hakkında mektuplarınızı beklerim. Mektuplaşmak çok keyifli bir meşgaledir” diye yazdı.

AA’daki işine son verilen Turan, daha önce hazırlıklar yaptığı kuyumculuk ve takı sektöründe girişimlerinin olacağı sinyalini verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU