Peker "Hürriyet baskını"nı gündeme getirdi, Boynukalın’dan açıklama geldi: İçim çok rahatladı

"Biz o dönemki iftira yayınlarından dolayı o gazete önünde sadece basın açıklaması yaptık"

Fotoğraf: Hürriyet

Organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker’in “bir milletvekilinin ricasıyla Hürriyet’e baskın yaptığıyla” ilgili açıklamalarına yanıt geldi.

2015 yılında Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyı organize ettiği iddiası bir süre basında dile getirilen AK Partili Abdurrahim Boynukalın, Peker'in yayınladığı videodaki ifadelerle ilgili Twitter'dan şu mesajları paylaştı:

Meşhur video serisinin bugünkü bölümü 28-32. Dakikaları arası 2015 Hürriyet eylemi meselesi özetlenmiş. Açıkçası çok rahatladım. Yıllardır üzerimize yapışan cam, kamera, turnike kırma gibi kriminal meselelerin bizimle alakası olmadığı açıkça ifade edilmiş.

Biz gençlik kolları olarak Hürriyet önünde basın açıklaması kararı aldığımızda kendisinin “ismini veremeyeceği bir vekil tarafından arandığını” ve “bizim çocuklar bu eylemleri beceremez, profesyonel değiller, sen bir işin içine gir” dendiğini söylemiş.

Böyle bir kerameti kendinden menkul, kendisini tek talimatla harekete geçirebilecek bir vekil var mı emin değilim. Varsa umarım ismini verir; böylece parti kurumsalımıza ve benim imajıma yıllarca zarar veren “basma” hadisesinin kim tarafından yapıldığı öğrenilmiş olur.

O gün “partimiz eylem geleneğinde asla taşlı sopalı eylem olmaz” dediğimizde bize inanmamayı tercih edenler (ana muhalefet partisi lideri buna dahil) bakalım ne diyecekler. Tekrar ediyorum biz o dönemki iftira yayınlarından dolayı o gazete önünde sadece basın açıklaması yaptık.

Boynukalın, paylaştığı mesajlardan ilk üçünü daha sonra sildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İsmimi geçiren yayınlara dava açacağım”

Boynukalın, ardından Hürriyet'e yönelik baskın ile adını beraber geçiren kişilere dava açacağını söyledi:

Sedat Peker’le ne “görüntülü” ne “sesli” hiçbir telefon görüşmem olmamıştır. Varsa kendisi yayınlayabilir. Bütün telefon kayıtlarım ve telefon sinyallerimin bilgileri eksiksiz mevcuttur. Artık bu hadiseyle ilgili ismimi geçiren bütün yayınlara dava açma hakkımı kullanacağım.

“Bu adamın söylediklerini doğru mu kabul ediyorsunuz” sorusu günlerden beri kendisinden medet uman muhalefete sorulmalı. Madem her şeyini doğru kabul ediyorsunuz bunu da edecek misiniz? Partimiz böyle birinin söyledikleriyle aklanmaz, karalanamaz. Kaç gündür bunu söylüyoruz.

Peker ne dedi?

Peker, Türkiye’nin gündemine oturan videolarından birisini de bugün yayınladı. Bu videoda Peker, 2015 yılında Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyı “bir milletvekilinin ricasıyla kendisinin yaptığını” söyledi.

Peker videoda şu ifadeleri kullandı:

Pamıkörenin ekibi dinliyor musunuz? Sizin gazetenizi ben bastırttım. Şatafatlı gazeteciler, sizin gazetesini ben bastırttım. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Bizim gençlik kollarından arkadaşlar gidecek, ama onlar profesyonel değiller, dediler. Evet ben gönderdim. Savcılar al delil itiraf. Ben yaptım. Milletvekili söyledi böyle diye.

Hürriyet’e baskın

7 Eylül 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV'de yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin hurriyet.com.tr'de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup, gazetenin binasına saldırmıştı.

O dönem Doğan Grubu bünyesinde bulunan Hürriyet gazetesi önünde o gece çekilen görüntülerde, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın kalabalığa hitap eden bir konuşma yaptığı görülmüştü.

Boynukalın burada "Bu noktadan sonra HDP'nin PKK'yla, PKK'nın Zaman Gazetesi ile, Zaman Gazetesi'nin de Aydın Doğan'la hiçbir farkı kalmamıştır'' diye konuşuyor ve şöyle devam ediyor:

Hepsi birer terör örgütüdür. Ve bu adamlara karşı bizim söyleyeceğimiz tek bir şey vardır. Her şeyi Cumhurbaşkanı, başkan olamadığından dolayı yapıyor diyorlar. Biz de şunu söylüyoruz. 1 Kasım'daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız.

Boynukalın, konuşmasının sonunda kitleye teşekkür ederken, ''Allah'ın izniyle, sadece Aydın Doğan medyası değil, bütün HDP'siyle, PKK'sıyla, bütün terör örgütleriyle ve ilk başta da Fethullahçı terör örgütüyle, biz başkan yaptırdıktan sonra onlar da defolup gidecek" diyor.

Şu an Demirören Holding’in sahip olduğu Hürriyet gazetesinin saldırıya dair haberlerinde Boynukalın için “6-8 Eylül tarihlerinde düzenlenen taşlı sopalı saldırıda, saldırgan grubun arasında yer alan” tanımlaması yapılıyor.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU