Sedat Peker'den bir video daha: Milletvekili istedi, Hürriyet gazetesi baskınını ben yaptırdım

“Şatafatlı gazeteciler, sizin gazetesini ben bastırttım. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz”

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker, yeni bir video daha yayımladı.Peker bu videoda 2015 yılında Hürriyet gazetesine yapılan baskına bir milletvekilinin ricasıyla "yardımcı olduğunu" söyledi.

Michael Rubin’in yazısı

Peker altıncı videosunda kendisi hakkındaki gelişmeleri iki olayın tetiklediğini öne sürdü:

Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. 'Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez' dedi. 'PanTürkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir' dedi. Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, 'Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar' dediler. Dedim ki, bu tuzak, bize tuzak kurdular. Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planı varsa bizi mahvedecekler dedim.

Elazığ’daki miting

Peker, ikinci gelişmenin ise Elazığ'da şehit ailelerinin daveti üzerine yapacağı mitingin iptal ettirilmesi olduğunu söyledi. Mehmet Ağar'ın kendisini arayarak ve aynı gün CHP'nin de mitingi olduğunu belirterek "karışıklık çıkacak" dediğini aktaran, Elazığ ziyaretini iptal etmesini istediğini söyleyen Peker, şehit yakınlarının herkesten önce geleceğini belirttiğini, ziyareti iptal etmeyeceğini söylediğini anlattı. Peker bir yakınına daha aratıldığını, ona da ziyareti iptal etmeyeceğini söylediğini, bunun üzerine mitinginin valilik tarafından yasaklandığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2015 yılındaki Hürriyet baskını

Peker, 2015 yılında Doğan Grubu bünyesinde bulunan Hürriyet gazetesine düzenlenen saldırının kendisi tarafından organize edildiğini söyledi. O dönem AK Partili Abdurrahim Boynukalın’ın başında olduğu ifade edilen saldırıyla ilgili Peker, “Pamıkörenin ekibi dinliyor musunuz? Sizin gazetenizi ben bastırttım. Şatafatlı gazeteciler, sizin gazetesini ben bastırttım. Bastırtmadan önce arayan milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Bizim gençlik kollarından arkadaşlar gidecek, ama onlar profesyonel değiller, dediler. evet ben gönderdim. Savcılar al delil itiraf. Ben yaptım. Milletvekili söyledi böyle diye" dedi.

Peker, Hürriyet’in şu anki sahibi Demirören Holding’in yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören’e de “Senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Namussuzsunuz ulan. Demirören, seni adım adım takip edeceğim” diyerek seslendi.

"Bir savcı gelecek..."

Peker, videosunun sonunda “Allah’a yemin olsun, canımızı yakacaklar biliyorum. Süslü sülü ve saz heyeti her şeyi yapacaklar. Her iğrençliği yapacaklar. Size söz veriyorum, bize çektirdiklerinin 100 katını çekecekler. Tutuklanacaklar. Tüm veriler sağlam. Bir gün bir savcı gelecek diyecek ‘Bu namussuzluk, olmaz’ diyecek. Vallahi olacak bu. Bana inanın” ifadelerini kullandı.

“Bir tek Turgay Ciner ‘Ne oluyor?’ demiş”

Peker, başka bir iddiasını da şöyle dile getirdi:

Bizim basında tanıdığımız büyük iş adamları sayın cumhurbaşkanımızın yanına gidince güvenlik tedbirleri amacıyla 3 tane aramadan geçiyorlar. Oradaki görevli kardeşlerim anlattı. Poliste hırsızlara yapılan muamele vardır. Saatini çıkar, şununu bununu çıkar diye. Bunlara saatini çıkar, onu çıkar bunu çıkar diyorlar. Hırsız muamelesi yapıyorlar. Gerçi bunlar da hırsız. Bir yer kapayım diye… Ve öyle gurursuzlar ki. Bir tek Turgay Ciner ‘ne oluyor, bu nedir’ demiş. Şimdi bunlar dik duranlarımız.

"Soylu, Kalın'ı takip ettiriyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı takip ettirdiğini iddia eden Peker "İbrahim Kalın buna destek olmak için tweet atıyor. Dürüst adam. Devlet adamı ona hiçbir şey diyemem. Ama bu İbrahim Kalın’ı takip ettiriyor. Resul'un adamları resimleri vermiş. Sen AK Parti'dekileri kandırabilirsin ama beni kandıramazsın" ifadelerini kullandı.

Peker'in 71 dakikalık “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür" başlığına yer verdiği videosu şöyle:

Her videosunda masaya kitaplar koyarak mesaj verdiğini söyleyen Peker’in önünde bu sefer Yılmaz Özdil’in Son Cüret kitabı yer aldı.

Peker, videonun bir kısmında da Özdil'i şöyle andı:

Ben cezaevindeyken bu Fethullahçılar beni annemin cenazesine yollamadılar. 84 milyona uygulanan hakkı bana vermediler. Ki anneme ne kadar düşkün olduğumu herkes bilir, izin vermediler. Ne insan hakları dernekleri ne o ne bu… İnsanları gıcık ediyorum. Bir tek Yılmaz Özdil, aynı davada yargılanan insanların hepsinin cenazesine izin verdiniz Sedat Peker'e neden izin vermediniz.  Başka bir Allahın kulu demedi. Lan ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Bu ülkenin kimliğini taşımıyor muyum? Bugün de aynısı… Namuslu adam olarak böyle bir şey. Namus sahibi adam. Beğenirsin beğenmezsin, aynı dünya görüşünü savunursun savunmazsın ama dik adam.

Peker'in videoları

Bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunu açıklayan Sedat Peker, bugüne kadar toplam 6 video yayınladı.

2 Mayıs 2021 tarihinde ilk videosunu yayınlayan Peker, Mehmet Ağar ve “Pelikancılar” hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Peker, 6 Mayıs’ta yayınladığı videoda Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümü hakkında Mehmet Ağar ve oğlu Zülfü Tolga Ağar’ı suçladı.

9 Mayıs tarihinde bir video daha yayınlayan Peker, eski AK Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın “karakolda kemiklerini kırdırdığını” söyledi.

Peker, 13 Mayıs’ta bir video daha yayınlayarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedefe aldı. Soylu’nun “kendisine koruma verdiğini, bazı konularda yardım istediğini” iddia eden Peker, İçişleri Bakanı tarafından yalanlandı.

Peker 16 Mayıs'ta yayımladığı beşinci videosunda da İçişleri Bakanı Soylu'ya hitaben, "Her hafta canını bir kere yakacağım" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU