Melis Alphan 6 yıl önceki paylaşımı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti

Alphan, 2015 Nevruz’unda çekilmiş bir fotoğrafı paylaştığı için “örgüt propagandası yapmak” suçundan 7.5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyordu

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Melis Alphan'a gazeteci meslektaşları destek verdi / Fotoğraaf: Twitter

Gazeteci Melis Alphan,  6 yıl önce Instagram'da paylaştığı Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına dair fotoğraf gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alphan hakkında 21 Mart 2015 tarihinde kişisel Instagram hesabından “Newroz Piroz Be” mesajı ile paylaştığı görsel gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 32. Ağır ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Savcı, gazetecinin 2015 Nevruz'unda çekilmiş bir fotoğrafı paylaştığı için “örgüt propagandası yapmak” suçu uyarınca cezalandırılmasına yönelik mütalaasını tekrarladı. Mahkeme ise Alphan’ın beraatine karar verdi.

Alphan kararın ardından yaptığı açıklamada, "Zaten bu sonucu bekliyorduk. Başka şekilde olması hiçbir şekilde zaten adalete sığmazdı. Dolayısıyla olması gereken oldu" diye konuştu.

Kararla ilgili Twitter'dan da açıklama yapan Alphan, "Beraat ettim. Çok mutluyum. Yanımda olan can arkadaşlarıma, meslektaşlarıma, destek olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU