İsrail'de linç edilerek öldürülen Yahudi'nin böbreği Arap bir kadına bağışlandı

Hasta "Yigal'in ailesine teşekkür ediyorum... O benim de ailemin bir parçası oldu" dedi

Randa Awis, donörün artık ailesinin bir parçası gibi olduğunu söyledi (Fox News)

İsrail'de şiddetli bir saldırıda linç edilen Yahudi erkeğin böbreği Arap kadına bağışlandı.

9 yıl boyunca organ bekleyen Randa Awis, ameliyattan sonra Yahudiler ve Araplar arasında barış dilediğini söyledi.

Gazze'de 240'tan fazla kişinin ölümüne neden olduğu düşünülen şiddetli sınır ötesi çatışmalar daha fazla şiddete yol açtı.

56 yaşındaki Yigal Yehoshua geçen hafta Tel Aviv yakınlarındaki Lod kentinde kargaşa çıkan bir gecede, bildirilenlere göre kafasına bir tuğlayla vurulması sonucu aldığı yaralardan ötürü öldü. Doktorlar Yehoshua'yı kurtarmak için günlerce uğraştı.

Israel National News, Yehoshua'nın ailesinin organlarını bağışlamaya karar verdiğini ve bağışlanan organların 5 hastaya nakledildiğini bildirdi.

Ameliyattan sonra Awis şunları söyledi:

Yigal'in ailesine teşekkür ederim, Allah onlara huzur versin. Yigal daha iyi bir yerde. Benim için artık o da ailemin bir parçası.

Kudüs'te yaşayan 58 yaşındaki Arap, İsrail televizyon kanalı N12'ye şunları söyledi:

Şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bu Yahudi böbreği artık benim bir parçam oldu. Kızım Yahudilerle büyüdü ve onlar gibi İbranice konuşuyor. Hepimiz insanız.

Awis çatışmalarla ilgili şöyle konuştu:

Hayatım boyu Yahudilerle yaşadım ve böyle bir şey hiç olmadı. Bu savaşta zarar gören küçük çocuklara çok üzülüyorum. Aramızda barış olmalı.

Awis'in kızlarından Nivin Awis, Yehoshua'nın Araplar tarafından öldürülmesinin "çılgınlık" olduğunu söyledi ve "Biz de Arap'ız. Bu tarif edilemez bir şey" dedi.

Ailesinin Yehoshua'nın ailesiyle tanışmaktan mutluluk duyacağını söyledi:

Onlara yaslarını paylaştığımızı, çocukların veya yetişkinlerin ölümünün, hiçbir cinayetin yanında olmadığımızı söyleyeceğiz ve bizim için yaptıkları için, hayatımızı kolaylaştırdıkları için teşekkür edeceğiz. Annemiz için hayat daha önce çok zordu.

Awis'in diğer kızı Fayrouz "Yigal'in ailesiyle tanışmak istiyorum, onlara ait bir şeye sonsuza dek sahip olacağız. Hepimiz insanız ve burada boşu boşuna nefret olmamalı" dedi.

Hadassah Hebrew Üniversitesi Tıp Merkezi Organ Nakli Birimi yöneticisi Abed Khalaileh "Donörün ailesine çok teşekkür etmek istiyorum, bu çok talihsiz bir durum ve ailenin yaşadığı zorluğu düşünmemek imkansız... Hayat devam etmeli ve biz herkese yardım edeceğiz" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU