"Barış içinde bir arada yaşamı" savunan İsrailli şirket, radikal sağcıların hışmına uğradı

Cellcom'un grevini duyurmak üzere internette paylaşılan afiş (Haaretz)

İsrail'de faaliyet yürüten telekomünikasyon şirketi Cellcom, Yahudiler ve Araplar arasında dayanışma çağrısı yapıp bir saat greve gitmesi nedeniyle ülkedeki radikal sağcı kesimlerin sert tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Ülkenin en büyük telekom şirketlerinden biri olan Cellcom, dün Yahudilerle Arapların bir arada yaşama çabalarına destek amacıyla bir saat süreyle greve gitmişti. Şirketin işçi komitesi tarafından ilan edilen grev, ülkede ve Filistin Yönetimi kontrolündeki topraklarda İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını protesto eden Filistinlilerin düzenlediği grevle aynı güne denk gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cellcom işçileri, Facebook mesajında "Barış içinde hep beraber yaşayalım" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'de bazı sağcı kesimler, grev kararının İsrail'in düşmanlarına destek anlamına geldiğini savunarak Cellcom'u boykot etme çağrısı yaptı. Binlerce kişi Cellcom aboneliğini iptal ederken şirketin hisseleri de yüzde 2 düştü.

Likud partisinden milletvekili Ofir Sofer. "Bu utanç verici, Cellcom. Güneyde yaşayanları ve İsrail askerlerini desteklemek yerine grevi destekleme kararı aldınız" dedi.

Radikal sağcı milletvekili Bezalel Smotrich de, "Cellcom İsrail halkıyla bağlantısını kesti. Yahudiler de Cellcom'la bağlantıyı kesiyor" diye konuştu. Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) partisi lideri Itamar Ben-Gvir ise, "Teröre ve saldırılara sempati gösterenler bizim müşteriliğimizi hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

Bazı yerleşimci örgütleri de Cellcom yerine farklı telekom şirketlerini kullanacaklarını duyurdu.

Cellcom ise yayımladığı açıklamada, düzenlenen grevin Filistinlilerin grevinden farklı olduğunu, sadece bir arada yaşam çağrısı yapmayı amaçladığını ve İsrail ordusunu desteklediğini ifade etti.


Independent Türkçe, Haaretz, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU