Yeni Şafak yazarı: İsrail’in bazı galibiyet alanları

"Müslümanlar göstergesel olarak daha dindar olursa Aksa da daha rahat kurtulur, tezinin her bakımdan tuhaf bir tez olduğunu düşünüyorum"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Gazze’ye yoğun bir şekilde saldırılarına devam eden İsrail ve İsrail’i protestolar hakkında bir yazı kaleme aldı. Kılıçarslan yazısında  “Müslümanlar göstergesel olarak daha dindar olursa Aksa da daha rahat kurtulur” tezini “tuhaf bulduğunu” söyledi.

Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısına “Büyük oranda tepki çekecek bir şey söyleyeceğimin farkında olarak söylemek istiyorum” ifadesiyle başladı ve şunları yazdı:

Ayasofya’nın ağzına kadar cemaatle dolmasıyla Aksa’nın özgür kalması arasında anlamlı, nesnel bir bağ kuramayız. O esnada Ayasofya’da namaz kılan birinin Aksa için ettiği dua ile Aksa’nın kurtulması arasında kuracağımız bağ dünyanın en anlamlı bağıdır. Bundan hiç şüphem yok.

Ancak “Müslümanlar göstergesel olarak daha dindar olursa Aksa da daha rahat kurtulur” tezinin her bakımdan tuhaf bir tez olduğunu düşünüyorum. Üstelik bizim Aksa’yı fethetmemiz için önce Aksa’nın bizi fethetmesi de gerekmez. Yine üstelik bunu böylece söyleyen insanların samimiyetinden de zerrece, ama zerrece şüphem yoktur. Sadece politik bilinçlerinin zedelenmiş, yaralanmış bir politik bilinç olduğunu görerek üzülüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Müslümanların geri kalmasının göstergesel dindarlıkla ilgisi olduğunu” söyleyen Yeni Şafak yazarı, şöyle devam etti:

Ne demek istiyorum? Şunu: Müslümanların zayıflığı, politik bilinçlerinin zayıflığı ile ilgili bir meseledir. Bu politik bilinç, namazı, orucu, haccı, cihaddan, savaştan, mücadeleden ayırmaya başladığı dönemlerde zayıflamış, yaralanmıştır. Dolayısıyla “önce Ayasofya’yı tüm vakitlerde ağzına kadar dolduracağız ki Aksa özgür kalsın” cümlesi bu politik bilinci yaralamaktan başkaca işe yaramaz.

“Derdimi tam olarak anlatmak için örneği yine Ayasofya’nın ağzına kadar dolmasından vereceğim” diyen Kılıçarslan, şunları yazdı:

Ayasofya’yı ağzına kadar dolduran insanların arasından bir yazılım mühendisi çıkacak ve İsrail’in demir kubbesini etkisiz hale getirecek bir kod yazacaksa Ayasofya’yı ağzına kadar doldurmanın bir anlamı var Aksa bakımından. Zira savaş parayla, askerle ve savaş teknolojisi ile kazanılan bir şey. Filistin’de eksik olan şeyse asker değil; para ve savaş teknolojisi. Kalıp sloganlarla, kadim ezberlerle olmaz. Filistin mücadelesinin neye ihtiyacı olduğunu analiz etmeden, savaşın seyrini süzmeden olmaz.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU