Erbaş: Tüm minarelerimizde Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için salalar okunacak

"Tüm Müslümanları ve insanlığı eliyle, diliyle, kalbiyle, tüm imkanlarıyla Kudüs'e sahip çıkmaya devam ediyorum"

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,” Bugün inşallah öğle ezanının ardından ülkemizdeki tüm camilerimizden, tüm minarelerimizde Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için salalar okunacak ve dualar edilecektir” açıklamasında bulundu.

Erbaş, İsrail'in Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da bulunan binlerce Filistinliye yönelik müdahaleler hakkında tepkiler devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sakarya Orhan Camii önünde basın açıklaması yapan Erbaş da “Büyük bir soykırım yapılmaktadır. Vicdanı, ahlakı hiçe sayan sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle kınıyorum” dedi.

Erbaş, şu çağrıyı yaptı:

Zalimler yok olacak, mescitlerde barışın çağrısı insanlığın ufkunu aydınlatmaya devam edecektir. Masum insanların hayatına müdahale edilirken vahiyle kutsanan şehir tahrip edilirken duyarsız kalanlar insanlık vicdanında mahkum olacaklardır. Tüm Müslümanları ve insanlığı eliyle, diliyle, kalbiyle, tüm imkanlarıyla Kudüs'e sahip çıkmaya devam ediyorum.

Erbaş, ayrıca “Bugün inşallah öğle ezanının ardından ülkemizdeki tüm camilerimizden, tüm minarelerimizde Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için salalar okunacak ve dualar edilecektir” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU