Peker'den dördüncü video… Soylu'yu hedef aldı

Peker, İçişleri Bakanı'na "Her şeyi yaparken iyiydim? Ne oldu kardeşim?" diyerek seslendi

Organize örgüt kurmak ve liderliğini yapmak suçlamasıyla hakkında kırmızı bülten ile arama kararı olduğu açıklanan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunduğunu söyleyen Sedat Peker, yeni yayınladığı videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı.

Soylu hakkında birçok iddiayı ortaya atan Peker, İçişleri Bakanı’na “Temiz Süleyman” ifadesiyle seslendi.

"Sen demedin mi 'Peker'e dosya hazırlıyorlar' diye"

60 dakikalık bir videoda Peker, özetle şu iddiaları dile getirdi:

Bizim temiz Süleyman var, Sayın İçişleri Bakanımız. Bir arkadaş aradı dedi ki, "Süleyman Bey'in üzerine çok geliyorlar, bir şeyler söyleyecek, arkadaş kusura bakmasın." Bizim temiz Süleyman bir tweet attı, "Suç örgütü liderini takipteyiz" tamam. Millet buna biraz daha saldırınca ertesi gün "Pislik, mafya lideri" dedi. Şimdi namusluca konuşacağız. İnsanın yalan söyleyip söylemediği her şeyinden belli oluyor. Ben zaten delilleriyle anlatacağım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim"

"Namus sahibiysen konuş ya, Berat Bey'e sen beni düşman etmedin mi?" diyen Peker, şöyle devam etti:

Akrabam Reşat Hacıfazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan. Ya sen değil miydin DYP'nin başına ulaşmak için, seni kongrelere almıyorlardı, yanında kim var bakın, benim arkadaşlarım, akrabalarım. Onlar senin yanında değil miydi? Benim akrabam gelip "Reis'in kulağına bir şeyler geliyor, İstanbul'da sorunlar var" dediğinde, "İstanbul'u ben yönetmiyorum, Berat yönetiyor" dedin mi, demedin mi? "O yaptırıyor her şeyi" dedin mi demedin mi? "Sedat Peker'in akrabası, bir cenazedeyiz, telefon sinyalleri var, cenazede görüştük, sen demedin mi "Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar. Ben tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim" demedin mi?


"Koruma polisinin süresini sen uzatmadın mı?"

Peker, kendisine verilen koruma polisinin süresini Süleyman Soylu’nun uzattığını iddia ederken şöyle konuştu:

Hadi Özışık, şerefli adam. Ben yurtdışına çıkmışım artık, sen diyorsun ya "İş adamı olduğunu söyleyip sonra suç faaliyetleri olduğunu tespit ettik." Ben ne zaman çıktım, 1 buçuk sene oldu. Dosya ne zaman hazırlanıyor, üç senedir. Bu dediğim olay ne zaman oldu, taş çatlasın 5 ay. Sen demedin mi ona "Ben severim" diye.

O sana şöyle dedi, 'Bu Sedat Peker'le ilgili çok şey konuşuluyor, bunlar bir şeyler yapıyor olabilirler.' Sen "Ben onu severim" demedin mi? Bu kadar kısa sürede ne değişti? Benim koruma polisimi sen vermedin mi? Sen uzatmadın mı ondan sonraki sene de? 

"Her şeyi yaparken iyiydi, ne oldu kardeşim?"

Peker, başka bir iddiasını da şöyle dile getirdi:

Ablanın kocası Abdullah Bey’i benim yanıma yollamadın mı? Belki senin haberin yoktur, ben öyle biliyorum. Oğlu şarkıcı olacak, Polat Yağcı’ya telefon açtım, ablanın kocasını tanıştırdım, bu çocuğun tüm videolarını kanallarda yayınlattırın dedim, yayınlattım. E o zaman iyiydim? Her şeyi yaparken iyiydim? Ne oldu kardeşim?

“Robot hesaplardan tweetler hazırlandı”

Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminden istifa ettiği dönemi hatırlatan Peker, “Bizi temiz Süleyman'ın istifa olayı var ya. Bir gün evvel robot hesaplardan tweetler hazırladı, o bir milyon 300 bin tweet var ya. Sen de biliyorsun, benim kardeşim gibi o çocukların hepsi, benim destek olduğun haber portalları da sana destek oldular” diye konuştu.

Soylu yanıt verdi

Peker'in bu iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Peker'in iddialarını reddeden Soylu, "Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU