Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Sedat Peker açıklaması

Komutanlık, Peker’in iddialarını yalanladı

Jandarma Genel Komutanlığı, geçmişte organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyip tutuklanan Sedat Peker hakkında açıklama yaptı.

Peker’in iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu bildiren komutanlık video ve haberlerde, "Yeldana Kaharman isimli Kırgız ya da Kazak uyruklu bir kadının jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu" şeklindeki iddiaları hatırlatttı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Yeldana Kaharman isimli kadının jandarmaya herhangi bir müracaatı kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Peker, yayınladığı videoda Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümü ve Tolga Ağar hakkında konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yalan çıkarsa parmağımı keseceğim"

“Bu anlattıklarımın tek bir tanesi dahi yalan çıkarsa bu parmağımı keseceğim. Size söz veriyorum” diyen Peker, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bir gün kızcağız jandarmaya gidip kızcağız bana tecavüz edildi diyor. 18 yaşında. Kız şikayet ediyor, daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi babası (Mehmet Ağar) aldırıyor. Kız ertesi günü ölü bulunuyor. Ne kadar enteresan ve ne kadar acı değil mi? Kendi kızımız için dünyaları yakarız dedik ama orada bir garip öldü ve herkes biliyor. Kimse ağzını açmıyor. Hani kadın kuruluşları? Bir tane gördünüz mü bu olay için eylem yapan? E derin devletin başı. Adam ne istiyorsa o oluyor. Şimdi daha da derin oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU