11 cinsel saldırıyla daha suçlanan Harvey Weinstein, Los Angeles'a iade ediliyor

Weinstein'ın iade edilmekten kurtulmasının tek yolu, New York Valisi Andrew Cuomo'nun müdahale etmesi veya avukatlarının tutuklamaya başarılı bir şekilde itiraz etmesi

Harvey Weinstein'la ilgili suçlamalar, Hollywood'da Me Too hareketini tetiklemişti (Reuters)

Harvey Weinstein, ek tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarından yargılanmak üzere 30 gün içinde Los Angeles'a iade edilecek gibi görünüyor.

Şu anda New York'taki Buffalo şehrinde 23 yıllık hapis cezasını çeken gözden düşmüş sinema patronu, cuma sabahı (30 Nisan) sanal bir duruşmada hakim karşısına çıktı. Erie County Yargıcı Kenneth Case, Weinstein'ın 30 Mayıs'ta Los Angeles'a gönderileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weinstein'ın iade edilmekten kurtulmasının tek yolu, New York Valisi Andrew Cuomo'nun müdahale etmesi veya avukatlarının tutuklamaya başarılı bir şekilde itiraz etmesi.

Yargıcın cuma günkü duruşmada "Geri dönmemize gerek yok. Weinstein'ın tutuklamaya itiraz etmek ya da valinin transferi onaylamamasını sağlamak için 30 günü var" dediği belirtildi.

Weinstein'ın avukatı Norman Effman, hakime, bu süre içinde evrakları sunacağını söyledi. Bu adım, muhtemelen Weinstein'ın iade konusunu görüşmek üzere başka bir duruşmaya katılmasını gerektirecek.

Effman, "Size evrakları sunmaya niyetli olduğumu ve bunu olabildiğince çabuk yapacağımı söyleyebilirim" dedi.

The Los Angeles Times'a göre, Weinstein Los Angeles'ta, 2004'ten 2013'e kadar 5 kadına yönelik saldırı iddialarıyla bağlantılı olarak 4 zorlayıcı tecavüz, 4 oral ilişkiye zorlama, iki cinsel şiddet ve bir zorla cinsel birleşme suçlamasıyla karşı karşıya.

Nisanda Effman, müvekkilinin tıbbi müdahale gerektiren sağlık sorunları nedeniyle henüz iade edilmek istemediğini söylemişti. Avukat, "Kendisi için dişlerini kurtarmak amacıyla bazı diş işlemleri planlandı; gelinen noktada galiba 4 dişini kaybetti" demişti.

Weinstein, Şubat 2020'de üçüncü derece tecavüz ve cezai cinsel eylemden suçlu bulunmuştu. Weinstein, ertesi ay 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Weinstein'ın hukuk ekibi, kararın şubatta açıklanmasından kısa bir süre sonra itiraz etmeye niyetli olduklarının sinyalini vermişti. Weinstein'ın avukatı Donna Rotunno, o dönem basına yaptığı açıklamada hukuk ekibinin "kesinlikle temyize başvuracağını" ve "mücadelenin bitmediğini" söylemişti.

Eski film yapımcısı, rızaya tabi olmayan tüm cinsel ilişki suçlamalarını reddediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU