İmamoğlu: CNN, Türkiye'deki uzantısını artık denetlemeli ve CNN Türk'ün artık merkez medyada olmadığını bilmeli

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı İmamoğlu İngiliz Financial Times gazetesine CNN Türk ve İstanbul seçimleri ile ilgili konuştu

Fotoğraf: AA

İngiltere merkezli yayın yapan Financial Times gazetesi CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul seçimleri ve Türkiye medyasıyla ile ilgili konuştu.

"CNN Türk İstanbul seçimlerinde taraf tuttuğu için eleştiri altında" başlıklı bir haber yayımlayan Financial Times kanalın muhalefet aleyhine yayın yaptığına yönelik iddialara yer verdi. 

Financial Times ayrıca CNN'in CNN Türk'ün yayınları yüzünden zor durumda olduğunu yazdı.

İddialarla ilgili Ekrem İmamoğlu da CNN'e isim hakkını kullandırdığı CNN Türk ilgili denetleme çağrısı yaptı.

"CNN kendi ismini taşıyan şirketin Türkiye'de nasıl hareket ettiğini, nasıl haber verdiğini takip etmeli. Eskiden CNN TÜRK herkese eşit mesafeden davranan bir merkez medya organıydı. Artık bize göre CNN Türk merkez medya organı değildir." 

 

imamoğlu ahmet hakan cnn türk.jpg
Ekrem İmamoğlu 20 Mayıs'ta CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu oldu / Fotoğraf: CNN Türk

 

Financial Times, İmamoğlu'nun konuk olduğu Tarafsız Bölge programında konu AK Parti belediyesinin israflarına geldiğinde programı erken bitirmekle suçlandığını, kanalın ise iddiaları reddettiğini anımsattı.

Gazete, CNN Türk'ün Demirören Holding tarafından satın alınmasından beri kanalın taraflı yayın yaptığı suçlamaları ile karşı karşıya kaldığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Financial Times, Amerikan CNN kanalının ABD Başkanı Donald Trump'ın ağır baskısı karşısında basın özgürlüğü kampanyacısı olarak konumlandığını, Rupert Murdoch'ın Fox News kanalının Trump yönetiminin ateşli bir savunucusu olduğunu; her iki kuruluşun Türkiye'deki isim haklarını kullanan kanalların yönelimlerinin ise taban tabana zıt olduğunu yazdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU