CNN Türk'ten İmamoğlu'nun "Kameramanlar kovuldu" iddiası hakkında açıklama

Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan'a konuk olduğu yayında elindeki belgelere zoom yapan kameramanların işten çıkarıldığı yönünde duyumlar aldığını söylemişti

Ekrem İmamoğlu'nun 20 Mayıs'ta Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılmıştı

CNN Türk, tartışmalara neden olan 'İmamoğlu yayını' nedeniyle 4 kameramanın görevine son verildiği iddiasını yalanladı.

Açıklamada "Kurumumuz bünyesinde görev yapan kameramanlar görevlerinin başındadır" denildi.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programıyla ilgili dün açıklamalarda bulundu.

Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan İmamoğlu 4 kameramanın söz konusu yayında yakın çekim yapmaları nedeniyle işten çıkarıldığı iddiasını dile getirdi.

Söz konusu iddia, sosyal medyada en çok tartışılan konuların arasına girdi. Tartışmaların ardından kameramanların işten çıkarılma işlemlerinin durdurulduğu öğrenildi.

CNN Türk'ten yapılan açıklamada ise işten çıkarılma iddiası yalanlanarak "Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Tarafsız Bölge programının ardından görevli kameramanların işine son verildiği bilgisi doğru değildir. Kurumumuz bünyesinde görev yapan kameramanlar görevlerinin başındadır" denildi.
 

Twitter mesajında CNN TÜRK’e teknik hizmet veren Özkan Prodüksiyon şirketinin açıklamasına da yer verildi. O açıklama da şu şekilde:

"Medya Grubunuz bünyesinde yer alan yayın kuruluşlarına tarafımızdan teknik prodüksiyon hizmetleri verilmektedir. Bildiğiniz üzere, Medya Grubunuza ait CNN Türk televizyonunda 20.05.2019 tarihinde yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuk olarak katıldığı 'Tarafsız Bölge' isimli programın çekimleri de tarafımızdan gerçekleştirilmiştir. Bu program ile ilgili olarak sosyal medyada bir süredir 'yayın nedeniyle personel çıkartıldığı' gibi asılsız iddialara yer almaktadır. Özkan Prodüksiyon Ticaret Limited Şirketi olarak söz konusu yayın nedeniyle bünyemizde çalışan herhangi personelin iş akdine son verilmediğini tarafınıza bildirmek isteriz."

Independent Türkçe'nin edindiği bilgilere göre CNN Türk'te 4 kameraman işten çıkarıldı ancak tepkiler üzerine geri adım atıldı. 

Kameramanların işten çıkarılması gerekçesi ise kendilerine verilen talimatı sızdırmaları.

Kameramanlara "yayın sırasında İmamoğlu'nun gösterdiği belgeleri yakından görüntülemeyin" talimatı verildiği belirtiliyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU