Barcelona'daki 5 bin kişilik konser deneyinin sonuçları açıklandı: Virüs bulaşma belirtisi tespit edilmedi

Deney sonuçlarına ilişkin bilgi veren doktor Llibre, gerekli tedbirler alındığı sürece bu tarz etkinliklerin güvenli olacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen ve sosyal mesafenin uygulanmadığı 5 bin kişilik rock konserinin sonuçları ortaya çıktı.

Yetkililer yaptıkları açıklamada 27 Mart tarihinde gerçekleştirilen etkinlik sonrası yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulaştığına dair bir belirtiye rastlanmadığını duyurdu.

Germans Trias i Pujol Hastanesi doktorlarından Josep Maria Llibre yaptığı açıklamada, bu konserle birlikte büyük bir deney gerçekleştirdiklerini ve doğru önlemler alındığı taktirde bu tarz etkinliklerin güvenli olduğunu ispatladıklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Llibre ayrıca maske kullanımı, iyi havalandırma ve Kovid-19 testi yapıldığı taktirde buna benzer kalabalık etkinliklerin düzenlenmesinde bir sakınca olmadığını da sözlerine ekledi.

Konser kaynaklı olmayan 6 Kovid-19 vakası tespit edildi

Yapılan açıklamada konserden 15 gün sonra etkinliğe katılan 6 kişide (Kovid-19) virüsü tespit edildiği, bunlardan 4'üne virüsün konserde bulaşmadığının kesinleştiği, diğer 2 vakanın kaynağının ise belirsizliğini koruduğu kaydedildi.

Dünya üzerinde Hollanda, Almanya, Rusya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde de Kovid-19'un yayılma gücünü test etmek amacıyla geçtiğimiz ay ve haftalarda benzer konserler düzenlenmişti.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU