Terk edilen kutup ayılarına "insan anneleri" yüzme öğretiyor

"Dördünden birinin havuza girmesi ve yavrular onu takip edene kadar orada kalması gerekiyor"

Rusya'da iki "öksüz" kutup ayısı, yüzme derslerini "insan annelerinden" alıyor.

Aralık 2020'de doğan ancak annelerinin reddettiği talihsiz yavrular için hayvanat bahçesindeki 6 görevli devreye girmişti. Bir süre sonra 4 çalışan, hayvanlara tam zamanlı annelik yapmaya başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelencik Hayvanat Bahçesi çalışanları, normalde anne sütüyle sağlanan ilk bağışıklık desteğini elde etmek için sıradışı bir yönteme başvurmuştu. 7 yaşındaki Seryozhka adlı anneyi eğiterek ondan kan alınmış ve bir serum oluşturulmuştu. Görevliler bu serumu kullanarak yavruların bağışıklığını güçlendirmişti.

Sevimli kutup ayılarından dişiye Arktika-Avrora, erkeğeyse Yermak adı verildi.

Bununla birlikte ikilinin ilk yüzme anları kameraya kaydedildi. Videoda hayvanların suya girmekte ilk başta tereddüt ettiği görülüyor. Bunun ardından Yermek cesaretini toplayıp havuza atlarken, onu kardeşi takip ediyor.

Koruyucu annelerinden Yelena Milovidova'nın peşinden giden ikili suya bata çıka ilerliyor.

Hayvanat bahçesindeki bir görevli yüzme eğitimi hakkında şöyle konuştu:

Daha önce sığ havuza girip suyla oynamışlardı. Ancak ayaklarının altındaki sert zemin hissini kaybetmekten korkuyorlardı. 4 'anne ayımızdan' birinin havuza girmesi ve yavrular onu takip edene kadar orada kalması gerektiğini fark ettik.

Milovidova ise daha önce hayvanlarla ilişkilerini şu şekilde anlatmıştı:

Kutup ayıları dördümüz arasında ayrım yapmıyorlar. Tenimizin ve giysilerimizin kokusunu tanıyorlar. Herhangi birimizin onlara yaklaşması 'Anne burada ve yemek yolda' demek.

Milovidova son 50 yılda anne yardımı olmadan esaret altında büyütülen 20'den daha az sayıda kutup ayısı bulunduğunu belirmiş ve "Bu bizim için benzersiz, dünyanın geri kalanı için inanılmaz derecede değerli bir deneyim" demişti.

 

Independent Türkçe, Siberian Times, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU