Emily Ratajkowski kendi görüntüsünü "parayla geri almak" için NFT'sini açık artırmaya çıkarıyor

Sanatçı Richard Prince, 'Yeni Portreler' serisi için modelin Instagram fotoğrafını kullanmıştı

Ratajkowski, 7 Haziran 1991'de, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'ya bağlı Westminster'da, Polonya asıllı bir babayla İsrail asıllı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi (AFP)

Emily Ratajkowski, bir sanatçının kendi projesinde kullanmasının ardından, görüntüsünü "geri satın almak" için NFT satıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Times'ın haberine göre, "Kendimi Geri Almak: Yeniden Dağıtım İçin Bir Model" başlıklı eser, 14 Mayıs'ta Christie's'te açık artırmaya çıkarılacak.

Gazete bunun, Ratajkowski için görüntüsünün kullanılma şekli üzerindeki "hakimiyeti" yeniden kazanmak anlamına geldiğini yazdı. Bir NFT (birebir kopyalanması ya da bir kopyasıyla takas edilmesi mümkün olmayan özgün ve biricik sayısal para ya da çip -ed.n.), bir blok zincirinde bulunan dijital bir öğedir.

Sözkonusu NFT, sanatçı Richard Prince'in tuvallere basılmış birkaç Instagram gönderisinden oluşan Yeni Portreler serisinin bir parçası olarak Ratajkowski'nin Instagram'daki bir fotoğrafını kullanmasından ardından geldi.

Ratajkowski, Eylül 2020'de The Cut için seriyi keşfetme ve görüntüsünün kontrolünü yeniden kazanmaya çalışma deneyimlerini anlatan bir yazı kaleme almıştı.

Ratajkowski "[Erkek arkadaşım] bana seriye dahil olmaktan onur duymam gerekiyormuş gibi hissettirdi. Richard Prince önemli bir sanatçı ve görüntümü bir tabloya layık gördüğü için ona minnettar olmam gerektiği ima edildi. Ne kadar onaylayıcı" diye yazmıştı.

Ve bir yandan onur da duymuştum. UCLA'de sanat okudum ve Prince'in Instagram'a Warholcu yaklaşımını takdir edebilirim. Yine de, hayatımı fotoğraflar için poz vererek kazanıyorum ve benden çok daha fazla para eden, zirvedeki, gösterişli bir sanatçının Instagram gönderilerimden birini alıp kendisininmiş gibi satabilmesi garip geldi.

Ratajkowski'nin yazısına göre kendisi, Prince'in görüntüsünü kullandığını fark ettiği ilk eseri satın almaya çalıştı fakat çalışma mevcut değildi. Ratajkowski, kendisiyle ilgili Prince'in yaptığı "başka bir Instagram tablosunu" satın almayı başardığını söyledi.

The New York Times'a göre NFT'ye eklenen görüntü, "Ratajkowski'nin New York'taki dairesinde çekilen ve Los Angeles'taki evinde asılı olan Richard Prince tablosunun önünde verdiği pozun dijital birleşiminden oluşuyor."



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU