Cardi B'yi eleştiren siyasetçi sert kayaya tosladı

Ünlü rapçi kendisine yöneltilen eleştirileri kınadı

Cardi B'nin WAP şarkısını Snoop Dogg da müstehcenliği nedeniyle eleştirmişti (AFP)

ABD'li ünlü şarkıcı Cardi B, polis şiddeti yerine Grammy Ödülleri'nde sergilediği performansı eleştiren Cumhuriyetçi siyasetçiyi kınadı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Glenn Grothman, Cardi B ve Megan Thee Stallion'ın 15 Mart'ta gerçekleştirilen törendeki müstehcen performanslarını eleştirdi. 

Her iki sanatçı da bomba etkisi yaratan törenin ardından eleştiri yağmuruna tutulmuştu ancak törenin üstünden 6 hafta geçmiş olmasına rağmen performans görünüşe göre akıllardan silinmemiş. 

Eski polis memuru Derek Chauvin'in salı George Floyd'un ölümünden suçlu bulunması ABD'de dikkatleri yeniden siyahilere uygulanan polis şiddetine çevirmişti. Ancak siyahilerin maruz kaldığı muameleye değinmek yerine Grothman, Cardi B'nin performansına yönelik şikayetler aldığını açıkladı. 

Metro'nun haberine göre Grothman'ın konuşmasının yer aldığı videoyu alıntılayarak paylaşan Cardi B şu ifadeleri kullandı:

Bunun beni ne kadar kızdırdığını bilemezsiniz! Bu hafta polis şiddetinden kaynaklanan tarihin en büyük olayı da dahil olmak üzere arka arkaya polis şiddetine tanıklık ettiğimiz için sanırım hepimiz gerginiz, ama bir dakika! Eyalet temsilcisinin hakkında konuşmaya karar verdiği şey bu.

 

 

Söz konusu videoda Grothman şunları söylüyor:

Cardi B ve Grammy Ödülleri'ne dair şikayetler alıyorum. Ülke genelinde bu şovun oturma odalarında yayımlanıp yayımlanmaması gerektiğini düşündüklerinde neden Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) ödeme yaptığımızı merak ediyorlar. Bu sanatçıyı tanıtmak için Kamala Harris'in şöhretini kullandığını biliyorum ama FCC'yi temin ederim ki milyonlarca Amerikalı bu performansın temel ahlak kurallarıyla uyuşmadığını düşünecektir.

Cardi B, Grothman'ın polis şiddetiyle hayatını kaybeden Jacob Blake'e dair tek kelime söylememesine rağmen kendisini eleştirmesine sert biçimde karşı çıktı. "Aptalların" Temsilciler Meclisi'nde yer aldığını belirten şarkıcı "daha iyi kişilerin seçilmesi için oy verilmesi gerektiğini" belirtti. 

Şarkıcının kısa süre önce Osmanlı tarihini söylemesi de sosyal medyada tartışma yaratmıştı. Cardi B, bir takipçisiyle girdiği diyalogda "Sadece Süleyman ve Hürrem'i seviyorum. Osmanlı İmparatorluğu tarihini çok seviyorum bu yüzden buna bayılırım" ifadelerini kullanmıştı

 

Independent Türkçe, Metro, Hitc

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU