İnşaat şirketinden sıradışı kampanya: Çatısını yaptırana bedava "katliam tüfeği"

Av tüfeği AR-15, son 20 yıldır ABD'de düzenlenen silahlı saldırıların büyük kısmında kullanılmıştı

AR-15'in popülerliğinin nedenlerinden biri, kolayca modifiye edilerek tam otomatik bir av tüfeğine dönüştürülebilmesi (AFP)

ABD'nin Wyoming eyaletindeki bir inşaat şirketi, düzenlediği kampanya kapsamında evinin veya işyerinin çatısını yaptıranlara ya da yeniletenlere silah veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Powell bölgesindeki Wiggins İnşaat adlı şirketin 12 Nisan'da Facebook'tan açıkladığı kampanyanın fikri, eskiden ABD Deniz Kuvvetleri'nde askerlik yapmış, şirketin pazarlama ve müşteri hizmetleri direktörü Matt Thomas'a ait.

Şirketin eş ortağı Josh Wiggins'le iletişime geçen Thomas, hizmetlerini kullanan müşterilere üzerinde "Teşekkür ederiz" yazan kartlar göndermek yerine bedava AR-15 model av tüfeği vermeyi teklif etti.

"Bundan daha Amerikan ve vatansever bir şey düşünemiyorum" diyen Thomas, kampanyaya sosyal medyadan gelen tepkilerin "harika" olduğunu da sözlerine ekledi.

Colt firmasının ürettiği yarı otomatik av tüfeği AR-15, bilhassa 2000'lerden bu yana ABD'de düzenlenen silahlı katliamların büyük kısmında kullanılmıştı.

İlk kez 1963'te piyasaya sürülen silah, ABD'nin Vietnam Savaşı'nda piyade tüfeği olarak kullandığı M-16'ların atası olarak görülüyor.

Wyoming, ülkede bireysel silahlanmaya ilişkin en az sayıda düzenlemenin bulunduğu eyaletlerden biri. Tüfek, pompalı tüfek ya da tabanca satın almak veya göndermek için eyaletten herhangi bir izin alınması gerekmiyor.

Öte yandan şirket federal yasalara uygun olması için kampanyayı hazırlarken bir avukata danıştı.  

Buna göre bedava silahı almak isteyen müşterilerin 21 yaş üstü olduğunu göstermesi, çatı işlemlerinin uygulanacağı mülkün sahibi olması ve önceden hüküm giymemiş olması gerek.



Independent Türkçe, USA Today, County 17

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU