ABD'de son bir ayda 45 silahlı saldırı gerçekleşti, 70'ten fazla kişi yaşamını yitirdi

Açıklanan verilere göre, ülkede yaşanan silahlı saldırılarda 72 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralandı

Fotoğraf: AA (arşiv)

ABD, son günlerde çok sayıda meydana gelen silahlı saldırılarla gündemde.

Ülkedeki silahlı saldırılarla ilgili olayları takip edip derleyen "Silahlı Şiddet Arşivi" (GVA) adlı kuruluşun verileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen ülkedeki silahlı saldırıların hız kesmediğini gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021 başından bu yana 150'ye yakın toplu silahlı saldırının (saldırgan hariç en az 4 kişinin vurulduğu silahlı saldırılar) rapor edildiği ABD'de son 1 aylık süre içinde 45 toplu silahlı saldırı yaşandığı kayda geçti. Bu saldırılarda en az 72 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralandı.

ABD Başkanı Joe Biden, silah alımlarına kısıtlama getirecek yeni düzenlemelerin Kongre'den geçmesi çağrısında bulunurken, Kongre'de ise bu yönde bir yasal düzenleme yapılmasının zor olduğu belirtiliyor.

2019'da 417 toplu silahlı saldırının yaşandığı ülkede geçen yıl ise 600'den fazla saldırı kayıtlara geçmişti.

Son 1 ayda öne çıkan saldırılar

15 Nisan Indianapolis (Indiana) 8 ölü
7 Nisan Rock Hill (Güney Carolina) 6 ölü
3 Nisan Allen (Texas) 4 ölü
31 Mart Orange (California) 4 ölü
28 Mart Essex (Maryland) 4 ölü
22 Mart Boulder (Colorado) 10 ölü
16 Mart Atlanta (Georgia) 8 ölü

ABD Başkanı Joe Biden dün, Indianapolis kentinde, kargo ve nakliyat hizmetleri veren FedEx şirketinin tesisinde meydana gelen silahlı saldırı sonrası bir açıklama yapmıştı.

Biden son günlerde ülkede çok sayıda yaşanan saldırılarla ilgili, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU