ABD'li general: Esad ve YPG arasındaki gerilimini düşürmek için elimizden geleni yapacağız

YPG ile Esad güçleri arasında yaşanan çatışmalarla ilgili konuşan McKenzie, SDG'nin bölgede Amerikan askerlerini koruduğunu, bu çatışmaların diplomatik yolla çözümü için çalışacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Suriye'nin kuzeydoğusunda Esad rejimi güçleri ile Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG arasındaki çatışmaların gelecek haftalarda daha da artmasını beklediklerini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) basın toplantısı düzenleyen Orgeneral McKenzie, AA muhabirinin YPG ile Esad rejimi arasında artan çatışmalara ilişkin sorusuna şu cevabı verdi:

Rejim destekli güçler olarak da ifade ettiğimiz Suriye güçlerinin SDG'nin gelir kaynağı olarak ilettiği petrol sahalarına baskı yapmaya çalışacağının farkındayız. Orada neler olacağını göreceğiz ancak şu ana kadar o hattı tuttuk ve şu anda acil bir girişim göremiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YPG ile Esad güçleri arasında Kamışlı'da yaşanan çatışmalar ilgili gelen başka bir soru üzerine McKenzie, SDG ismini kullanan örgütün Suriye'deki ABD askerlerini koruyan güç olduğunu ifade ederek, "Bu çatışmaları azaltmak için elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Esad rejiminin son zamanlarda bölgede faaliyetlerini artırdığını belirten McKenzie, "Oradan gideceklerini sanmıyorum ve özellikle de rejim destekli güçler doğuya baskı yapıyor. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda orada (gerilim) de artabilir. Her seviyede buna mukabele etmek için hazır olacağız. Tabi yapabilirsek öncelikli olarak diplomatik seviyede ya da konuşarak buna karşılık vermeyi tercih ederiz ama SDG ortaklarımıza destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU