"Aşı yok" diye dönen vatandaşlar için sisteme "Gelmedi" notu düşüldü

Aşı randevusuna gidip aşı olmadığı söylenen kişilerin yeniden randevu alması gerektiği belirtildi

Fotoğraf: AA

Bazı hastanelerde BioNTech aşısının yapılması konusunda sorun yaşandığı ortaya çıktı. Siyasetçi ve akademisyen Nesrin Nas 55 yaş üstü gruba giren kuzen ve arkadaşlarının hepsinin aşı randevusu aldıklarını ancak aşı olmadığı için geri döndüklerini, sistemde hepsinin "Aşı randevusuna gelmedi" olarak göründüğünü sosyal medya hesabından açıkladı, Habertürk yazarı Fatih Altaylı da aşı için sırada beklediklerini, ardından yapılan açıklamada aşının olmadığının söylendiğini ifade etmişti.

Başhekim özür diledi

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği konunun geçici aksamadan kaynaklandığını belirterek, özür diledi. Aşı randevusuna gidip aşı olmadığı söylenen kişilerin ya aile hekimleri aracılığıyla ya da bizzat kendilerinin sistemden hastaneler için “yeniden” randevu almaları gerektiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) İkinci Başkanı Yusuf Eryazğan da federasyon olarak başından beri aşı tedariki noktasında çeşitli uyarılarda bulunduklarını ve zaman zaman problemlerle karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi:

Aşılama hızını etkileyecek tüm aşı tedariği problemlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Vatandaşın bazen aşıya ulaşmakta sorun yaşaması aşıya olan ilgisini azaltmış durumda. 74 ilimizdeki aile hekimleri derneklerimizden bize bildirilen Sinovac’ın birinci dozu için 3 Mayıs’a kadar randevu oluşturulamadığı yönünde. 3 Mayıs’tan sonrasına randevu verildiğini sistemden görüyoruz. Bu da şunu gösteriyor, 55 yaş üzeri ilk dozunu olacaklar BioNTech’e yönlendiriliyor. Sinovac’ın ikinci dozunda, BioNTech’in bir ve ikinci dozunda sorun yaşanmıyor. Bakanlıktan da aksi yönde bir açıklama gelmediği için BioNTech konusunda vatandaşı hastanelere yönlendiriyoruz. Aşı tedariki noktasında daha kalıcı çözüm üretilmesi gerekiyor.

Salgınla mücadelede son durum

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre Türkiye'de son 24 saatte 61 bin 967 koronavirüs vakası tespit edildi. 362 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta  sayısı ise 3 bin 398 oldu.

 

 

 

 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU