Putin: Rusya'ya karşı eylem düzenleyenler, hiçbir şeyden pişman olmadıkları kadar pişman olacaklar

Rusya'nın dış politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Putin, "Umarım hiç kimse Rusya ile ilişkilerde kırmızı çizgiyi geçmeyi düşünmez. Bu çizginin nereden geçeceğini, her somut durumda biz belirleyeceğiz" dedi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis’te ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin kendi çıkarlarına sahip olduğunu vurgulayan Putin, "Bu çıkarları koruyoruz ve uluslararası hukuk çerçevesinde savunacağız. Dünyadaki diğer ülkeler de aynı şeyi yapıyor. Eğer birisi bunu anlamak ve diyalog kurmak istemiyor, bencil kibirli tonda konuşmayı tercih ediyor ise Rusya kendi pozisyonunu savunmak için her zaman bir yol bulacak" dedi.

Bazı ülkelerin yasa dışı yaptırım uyguladığını ve kendi istediğini güçle dayatmaya çalıştığına dikkati çeken Putin, bu tür uygulamaların tehlikeli olduğunu vurguladı.

"Köprüleri yakmak' isteyenlere Rusya’nın tepkisi sert olacak"

Rusya’nın diğer ülkelerle iyi ilişkilerden yana olduğunu savunan Putin, şunları kaydetti:

Son zamanlarda ilişkilerimiz iyi olmayanlar da dahil uluslararası toplumun tüm katılımcıları ile en hafif tabirle, iyi ilişkiler istiyoruz. Gerçekten köprüleri yakmak istemiyoruz. Fakat eğer kim bizim iyi niyetimizi kayıtsızlık ve zayıflık olarak algılarsa, nihayetinde kendisi köprüleri yakmaya ya da havaya uçurmaya niyetlenirse, o zaman Rusya’nın tepkisinin asimetrik, hızlı ve sert olacağını bilmelidir. Rusya'ya karşı herhangi bir kışkırtıcı eylem düzenleyenler, uzun süredir hiçbir şeyden pişman olmadıkları kadar pişman olacaklar.

Rusya’nın "kırmızı çizgileri" olduğuna dikkati çeken Putin, "Herhangi bir karar verirken sabrımız, sorumluluğumuz, profesyonelliğimiz, özgüvenimiz, haklılığımız ve sağduyumuz yeteri kadar vardır. Ama umarım hiç kimse Rusya ile ilişkilerde kırmızı çizgiyi geçmeyi düşünmez. Bu çizginin nereden geçeceğini, her somut durumda biz belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU