Bush: Michelle Obama'yla arkadaşlığıma gelen tepkiler beni şoke etti

Eski First Lady, Bush'un kendisinin "suç ortağı" olduğunu söylemişti

ABD'nin 43. başkanı olan George W. Bush, 2001-2009 tarihleri arasında görev yapmıştı (AP)

Eski ABD Başkanı George W. Bush, 18 Nisan'da yayımlanan bir röportajda, eski First Lady Michelle Obama'yla arkadaşlığına verilen tepkiler karşısında "şoke olduğunu" söyledi.

İkilinin Smithsonian Afro-Amerikan Kültürü ve Tarihi Ulusal Müzesi'nin 2016'da yapılan açılış töreninde kucaklaşması gündemi sarsmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayatını 2018'de kaybeden Cumhuriyetçi senatör John McCain'in cenaze töreninde Bush'un Obama'ya boğaz pastili vermesi de epey konuşulmuştu.

CBS News'a açıklamalar yapan 74 yaşındaki Bush, bu konu hakkında "(Tepkiler) Beni şoke etti… Amerikan halkı, Michelle Obama'yla benim arkadaş olabilmemize çok şaşırdı" dedi ve ekledi:

Amerikalılar düşüncelerinde o kadar kutuplaşmış ki George W. Bush'la Michelle Obama'nın arkadaş olabileceğini hayal edemiyor.

Bununla birlikte 2018'de Obama da sıkı arkadaşlıkları hakkında konuşmuştu. Protokoller sebebiyle Bush'la her zaman yan yana oturacaklarını kaydeden 57 yaşındaki Obama, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Yani Bush bütün eskilerin toplandığı büyük etkinliklerde benim suç ortağım. Onu ölümüne seviyorum. Harika ve komik bir adam. Partilerimiz bizi birbirimizden ayırmıyor. Renk, cinsiyet… Bu tür şeyler bizi ayırmıyor.

2008'de Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi McCain'i geride bırakarak seçimi kazanmış ve Bush'un hemen ardından başkanlık koltuğuna oturmuştu.

 

Independent Türkçe, CNN International, USA Today

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU