Mike Pompeo ve eşi, Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının kullanımıyla ilgili etik kuralları ihlal etmiş

Soruşturmada, çiftin çalışanlarına 100'den fazla kez kişisel işlerini yaptırdığı tespit edildi

Eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve eşi Susan (AFP)

Mike Pompeo ve eşi, ABD Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının kullanımına ilişkin federal etik kuralları çiğnedi.

Bir hükümet gözlemcisi, eski dışişleri bakanının ve eşi Susan'ın, 100'den fazla kez Pompeo'nun emrindeki çalışanlardan kendileri için kişisel görevler yerine getirmelerini istediğini tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk olarak Politico'nun elde ettiği rapora göre, Dışişleri Bakanlığı genel müfettişi, çiftin çalışanlardan güzellik salonu randevuları için rezervasyon yapmalarını ve hatta hediyelik olarak altın kuruyemiş kaseleri satın almalarını istediğini belirledi.

Pompeo, Joe Biden ocakta göreve başlayana kadar Trump yönetiminde görev almıştı ve 2024'te Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı için yarışması bekleniyor.

Haberlere göre müfettişler, e-postaları ve belgeleri araştırarak ve personelle görüşmeler yaparak bir dizi ihlal buldu. Bu ihlaller arasında hükümet çalışanlarına akşam yemeği rezervasyonları yaptırmak, evcil köpeklerini aldırmak ve Mike Pompeo'nun siyasi müttefikleri için turlar düzenletmek de yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı Genel Müfettişi, Pompeo çiftinin Dışişleri Bakanlığı'na atanmış üst düzey bir isimden ve diğer personellerden "kişisel eşyaları almak, bakanlığın misyonuyla ilgisi olmayan etkinlikleri planlamak, evcil hayvan bakımı ve bireysel Noel kartları göndermek gibi kişisel nitelikteki işleri üstlenmelerini" istediği sonucuna vardı.

Müfettişlere konuşan çalışanlar, Bayan Pompeo'nun isteklerinin güçlü eşinin desteğinden kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Raporda, Susan Pompeo'nun çalışanlara arkadaşına tişört satın aldırttığı, hasta arkadaşlarına çiçek gönderttiği ve onları "Pompeoların kişisel Noel kartlarını zarflayıp, adres yazıp postalamaları için" bir yıl hafta sonu ofise getirttiği belirtildi.

Rapora göre Pompeolar, çalışanların mesai saatinde olup olmadığına bakmaksızın onlardan kendileri için işler yapmalarını da istedi ve Dışişleri Bakanlığı dışındaki işler için onlara ayrı bir ödeme yapmadı.

Raporda, Mike veya Susan Pompeo'nun Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına en az 30 kez "Pompeo ailesinin üyeleriyle veya arkadaşlarla kişisel öğle ve akşam yemekleri için restoran rezervasyonu yaptırttığı" kaydedildi.

Raporda, Mike Pompeo'nun siyaset, hukuk ve iş dünyasının seçkin üyelerini davet ettiği, vergi mükelleflerinin finansmanıyla tarihi Diplomatik Kabul Odaları'nda düzenlenen "Madison Akşam Yemekleri" incelenmedi.

Raporda, Pompeo'nun bir avukatının raporu "maddi hatalarla dolu" olarak nitelendirdiğine ve müfettişlerin Pompeo'yla ailesine karşı önyargılı olduğu yönündeki iddiasına değinildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU