Meksikalı uyuşturucu kartelini soymaya çalışan öğretmen "Vahşi Batı tarzı bir çatışmada" öldürüldü

Barney Harris, uyuşturucu ve nakit para çalmak için kurşun geçirmez yelek giymesine rağmen vurularak öldürüldü

Kuzey Karolinalı öğretmen, Meksikalı bir uyuşturucu kartelini soymaya çalıştıktan sonra çıkan çatışmada öldürüldü (Alamance County Şerif Ofisi)

Kuzey Karolina'da bir öğretmen, kayınbiraderiyle birlikte Meksikalı bir uyuşturucu kartelinin üyelerini soymaya çalıştıktan sonra "eski Vahşi Batı tarzı bir çatışmada" öldürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

40 yaşındaki Barney Harris, yetkililerin Yeni Kuşak Jalisco Karteli'nin eyaletteki zula evlerinden olduğunu söylediği bir mobil evde ölü bulundu.

Polis, Harris ve Steven Alexander Stewart'ın kartel üyesi Alonso Beltran Lara'nın gelmesini bekleyip, elindeki uyuşturucu ve nakit parayı çalmak için Alamance County'deki bir karavana girdiklerini söyledi.

Şerif Terry Johnson'a göre Lara vardığında zulanın nerede olduğunu açıklamayı reddetti. Bu yüzden Lara dışarıya götürülüp ayaklarından bağlanarak başına sıkılan iki kurşunla "infaz tarzıyla" öldürülmüştü.

Şerif Johnson "Para ve uyuşturucuyu bulmaya çalışıyorlardı ve görünüşe göre (Lara) gerekli bilgileri vermedi ve teknik olarak yakın mesafedeydi, başının arkasına iki kurşunla infaz edildi" dedi.

İnfazdan sonra diğer kartel üyeleri olay yerine geldi ve çıkan silahlı çatışmada bir yatak odasında ölü bulunan Harris hayatını kaybetti.

Harris, Kuzey Karolina'da yer alan Monroe'daki Union Academy Sözleşmeli Okulu'nda İspanyolca öğretiyordu ve okulun erkek basketbol takımıyla atletizm A takımının baş koçuydu.

Şerif Johnson, kurşun geçirmez yelek giyen Harris'in kolluk kuvvetleri gelmeden önce defalarca vurulduğunu söyledi.

Johnson "Harris'in kurşun geçirmez bir yeleği vardı fakat kullanılan cephane karşısında işe yaramadı" diye ekledi ve şöyle devam etti: 

Eldivenleri vardı ve oraya yaptıkları şeyi yapmak için gitmişlerdi fakat geri tepeceğini düşünmüyorlardı.

Polisler olay yerine geldiğinde Lara hayattaydı ama hastaneye vardığında yaşamını kaybettiği açıklandı.

Şerife göre 32 yaşındaki Stewart daha sonra gözaltına alındı ve şimdi birinci derece hırsızlık ve birinci derece cinayet suçlamasıyla Alamance County Gözaltı Merkezi'nde kefaletsiz tutuklu.

Polis olay yerinde 30'dan fazla mermi kovanı bulduklarını ve diğer üç karavanda da kurşun delikleri olduğunu söyledi.

Şerif ofisi aynı zamanda 1,2 kilo kokain ve yaklaşık 7 bin dolar (yaklaşık 56 bin TL) nakit paranın yer aldığı bir torba bulunduğunu söyledi.

Şerif Johnson kartelin yine de Lara'nın ölümü için intikam alabileceğine dair uyardı:

Bugüne kadar şerif olarak edindiğim tecrübeye dayanarak açıkça söyleyeyim, bir tür misilleme olabileceği konusunda hala endişeliyim çünkü Meksika kartelleri unutmaz, birine karşı, bir yerde intikam alacaklardır.

Ve bu, bu Alamance County şerifi olarak beni çok endişelendiriyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU