ABD, Karadeniz'e çıkacağı bildirilen savaş gemilerinin Boğazlardan geçişini iptal etti

ABD’ye ait 2 savaş gemisi, Boğazlardan 14 ve 15 Nisan'da geçecekti

Fotoğraf: AA

Savaş gemilerinin Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunulan ABD, söz konusu geçişin iptal olduğunu bildirdi.

ABD’ye ait 2 savaş gemisi, Boğazlardan 14 ve 15 Nisan'da geçecekti.

AA’nın aktardığına göre diplomatik kaynaklar, daha önce Türkiye'ye Türk Boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için diplomatik bildirimde bulunulan ABD'ye ait 2 savaş gemisinin boğazlardan geçmediğini, ABD Ankara Büyükelçiliği’nin, Dışişleri Bakanlığı’na bilgi verdiğini kaydetti.

Diğer yetkililerden alınan bilgiye göre ise söz konusu geçişler iptal edildi ve olası yeni geçişler için henüz bildirimde bulunulmadı.

Rusya Karadeniz Filosu, kış eğitim dönemi kapsamında Rusya Donanması'nın Karadeniz'de tatbikata başladığını açıklamıştı.

Sputnik’in aktardığı açıklamada su üstü ve hava hedeflerine yönelik topçu atışlarının gerçekleştirildiği tatbikata 'Amiral Makarov' fırkateyni, 'Grayvoron' ve 'Vişnıy Voloçek' adlı küçük füze gemileri, 'Samum' füze gemisi, 'İvan Golubets' mayın gemisi ile büyük çıkarma gemilerinin katıldığı belirtilmişti.

Daha önce Dışişleri kaynaklarınca, Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldığı ve gemilerin ayrı ayrı 14 ve 15 Nisan'da Karadeniz'e geçmesinin, 4 ve 5 Mayıs'ta dönmesinin öngörüldüğü bildirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU