Buldan: HDP'nin gündeminde bir seçim ittifakı yoktur

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP’yi yeterince tanımayanlar ve tanımak istemeyenler üçüncü yol dediğimizde seçim ittifakı olarak anlamlandırmaktadır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Buldan, daha önce İl Eş Başkanları Toplantısı'nda sarf ettiği, "Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloka karşı üçüncü yol siyasetini büyüteceğiz" ifadelerine açıklama getirdi.

Buldan, partisinin gündeminde seçim ittifakı olmadığını belirterek, "HDP’ye yeterince tanımayanlar ve tanımak istemeyenler üçüncü yol dediğimizde seçim ittifakı olarak anlamlandırmaktadır. HDP’nin gündeminde bir seçim ittifakı şu an itibariyle yoktur. Üçüncü yol; egemen sömürücü güçlerin dışında kalan demokratik kamuoyunun kendisi, ezilenlerin tümüdür. Kısa vadeli düşünmez, demokrasi ve özgürlük mücadelesi ilkelerini korur ve son seçimlerde olduğu gibi etkisi tarihidir" diye konuştu.

"Merkez Bankası'nın yedek anahtarı kimdeyse paralar ondadır"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) döviz rezerviyle ilgili ileri sürülen iddiayla ilgili olarak da açıklamaarda bulunan Buldan, "Kamuoyu günlerdir '128 milyar dolar nerede' diye soruyor. Cevap vermiyorlar, veremiyorlar. Biz cevabı biliyoruz Merkez Bankası'nın yedek anahtarı kimdeyse paralar ondadır. Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz" dedi.

İzmir'de bir çiftçinin borçları yüzünden yaşamına son verdiğini hatırlatan Buldan şöyle devam etti:

İntiharlar sosyal cinayettir. Yüzbinlerce kamu çalışanının KHK ile işten atılması sosyal ölümdür. Son 1 yılda binlerce işçi Kod 29 ile işten çıkarıldı. İnsanların işiyle ekmeğiyle rızkıyla oynamak zulümlerin en büyüdüğüdür. Bu iktidar bunu da yapmıştır. 

"AKP'li olmazsan size yurt yok' anlayışını hakim kılmaya çalışıyorlar"

Yurtlarda kalmak isteyen öğrencilere "cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahkum olmamak" şartının getirilmesini de eleştiren Buldan, "Cumhurbaşkanını eleştiren öğrencileri yurtlar almama kararı aldılar. 'AKP'li olmazsan size yurt yok' anlayışını hakim kılmaya çalışıyorlar. Yandaş olmayana bu ülkede gün yüzü göstermeyeceğiz demeye çalışıyorlar. Bilinsin ki zulüm artıyorsa zalimlerin sonu yaklaşıyor demektir. İktidar ektiğini ilk seçimde biçecektir. Halk sandıkta hesabını öyle bir soracak ki bunların felekleri şaşacak" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU