Elon Musk'ın şirketi merakla beklenen Vegas döngüsünden ilk görüntüleri paylaştı

Medya kuruluşları uzun zamandır beklenen yeraltı projesine ilk kez bakarken hâlâ tünel yolunun nasıl işleyeceğine dair sorular var

Çalışanların Gökkuşağı Yolu adını verdiği yol ve yolcuları taşıyan araçlardan biri (AFP)

Milyarder girişimci Elon Musk'ın kurduğu ve Las Vegas'taki devasa bir yeraltı inşaat projesinin arkasındaki firma, şehrin ikonik caddesinin yakınında "insan taşıyıcı sistem" olarak tanımlanan şeyi ilk kez gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Vegas döngüsü" adı verilen tünel yolu, The Boring Co.'nun 2019'da başlattığı yaklaşık 52,5 milyon dolarlık (yaklaşık 427 milyon TL) bir girişim.

Bu girişimin turistik Las Vegas Bulvarı boyunca 15 dakikalık yürüyüşü, 16 kişiye kadar yolcu taşıyabilen Tesla araçlarıyla yürütülen iki dakikalık bir yolculuğa indirmesi bekleniyordu.

Fakat şimdilik Vegas döngüsünde bu 16 kişilik daha büyük otomobiller yerine sadece Tesla Model X'le Model 3 araçları bulunuyor ve Las Vegas Kongre ve Ziyaretçiler Kuruluşu başkanı ve CEO'su Steve Hill, Las Vegas Review-Journal'a şunları söyledi:

Görünüşe göre pandemi, kapasiteyi artırmanın zamanı değil.

Proje, muhabirlere ve Las Vegas'taki çeşitli medya kuruluşlarına perşembe günü, döngü için tasarlanmış üç istasyondan biri olan Las Vegas Kongre Merkezi Merkez Salonu'nun yer aldığı genişletilmiş Las Vegas Kongre Merkezi'nde gösterildi.
 


Tesla'nın sürücüsüz araçları yolcuları 56 km hızla taşırken, yerin 12 metre altındaki yaklaşık 2,41 km uzunluğundaki tünel yerin üzerindeki iki istasyona bağlanıyor. Şirket, yolculuklardaki acil durumlarda araçları kullanmaları için başlangıçta kendi sürücülerini de istihdam edeceğini söyledi.

Bu yeni projeyle ilgili hâlâ yolcuların araçlara nasıl bindirilip indirilebileceği ve bu 16 yolculuk araçların neye benzeyebileceği gibi sorular var.

Gizmodo'nun haberine göre, The Las Vegas Review-Journal muhabiri James Schaeffer, tünel yolundaki deneyimini anlattı ve birçok detayın belirsiz kaldığını söyledi.

Schaeffer "Şimdi, bu turda çok şey gördük. Tam da şu anda bu tünelden geçen bir Tesla'dayım" dedi.

Ama emin olmadığımız bazı detaylar var (...) mesela binme ve bekleme prosedürü süreleri ve bu tünellerden geçecek 16 yolculuk araçlar hakkında hâlâ öğrenecek daha çok şey var.

Shaeffer sözlerine şöyle devam etti:

O zamana kadar diğer herkes gibi biz de takip edeceğiz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU