DSP'li eski bakan Türker'den "kayıp rezerv" yorumu: Yurtdışındaki altın ve paralarımız 2018'de Türkiye'ye taşındı, bu bir başarıdır

Türker açıklamasında, "Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Devletimizin yurtdışında rezerv diye emanette parası, altını yok artık. Hepsi buraya taşındı" dedi

Fotoğraf: AA

57. Hükümet'te Ekonomiden Sorumlu Bakan olan eski DSP Genel Genel Başkanı Masum Türker, katıldığı televizyon programında, "kayıp rezerv" tartışmalarına ilişkin yorumlarda bulundu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde, Türkiye'nin yurt dışında bulunan bütün altın ve paralarının yurt içine taşındığını savunan Masum Türker, "Bize ait olan para bizim rezervimizdir. Kaybolmuş rezerv yoktur" dedi.

"Türkiye'nin yurtdışında emanet parası yok"

"Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor" Türker, "2018 cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmadan birkaç ay evvel en sonuncusu şubat ayının sonuna doğru, Türkiye'nin yurtdışında olan bütün altınları taşındı ülkeye. Ama bunu hükümet pazarlamadı" ifadelerini kullandı.

Eski HalkBank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının nedeninin, Türkiye'nin yurt dışındaki rezervini ülkeye taşımasından kaynaklı olduğunu da öne süren Türker, "Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey esip gürlüyor ya, o gücü nereden alıyor? Devletimizin yurt dışında rezerv diye emanette parası, altını yok artık" dedi.

Türker şöyle devam etti:

Devlete ait olan para ve altınları swap aracılığıyla Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Bakın ben bunu takip etmişimdir ama bu milli, övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Bundan sonra bazı toplantılarda söyledim, Türkiye'nin bu parası gelmiştir, başarılıdır. Bu paranın sonradan geldiğini fark eden dış güçler; Türkiye'de kendini mutemet adamı gördüklerini fırçalamışlardır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU