Amerikan şirketlerini "siyahilerin boynuna basmakla" suçlayan rapçi Diddy viral oldu

51 yaşındaki rapçi, siyahilerin işletmelerini desteklemedikleri için markalara hesap sordu fakat konu hakkında yorum yapanlar onun kendi davranışlarına işaret etti

Sean "Diddy" Combs, siyahi işletmeleri desteklemedikleri için GM'yi ve diğer şirketleri eleştirdi (AP)

Rapçi ve Revolt'un kurucusu Sean “Diddy” Combs, Amerika'nın en büyük şirketlerini siyahi topluluğunu desteklememekle suçladıktan sonra viral oldu.

Combs, perşembe günü yayımlanan makalesinde markaların siyahi topluluğuyla bir arada durdukları ayakların “boynumuza bastırmak için kullandıkları ayaklarla” aynı olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Revolt'un kurucusu ayrıca şirketlerin siyahlara ait işletmeleri yeterince destekleyemediklerini ve reklam verenlerin genellikle siyahlara ait markalarla iş yapmakta başarısız olduğunu savundu.

Açıklama otomobil üreticisi General Motors'un (GM) yakın zaman önce Revolt'u birlikte çalıştığı siyahilerin işletmelerinden biri olarak listelemesinin ardından geldi.

GM ayrıca aralarında Combs'un yer almadığı, siyahilerin sahip olduğu bir dizi işletmeyi “CEO'muza yapılan itibar suikastından ve gerçekle örtüşmeyen iddialardan oluşan bir anlatıyı sürdürmek” için ödeme yapmakla suçlamıştı.

Bu, 28 Mart'ta siyahi işletme sahiplerinin Detroit Free Press'te yayımladığı ve GM CEO'su Mary Barra'yı markalarının reklamını yapmayı tartışmamakla suçladıkları tam sayfa ilanın ardından gerçekleşmişti.

GM, Detroit Free Press'e yaptığı bir dizi açıklamayla iddiaları yalanladı ve geçen hafta siyahilerin sahip olduğu markalara yaptığı harcamaları artıracağını söyledi.

Perşembe günü Combs, Revolt'un "GM'den reklam geliri almasına rağmen, ilişkilerinin bir başarı örneği olmadığını" yazdı.
 


Revolt'un kurucusu "Bunun yerine Revolt, tıpkı diğer siyahilerin sahip olduğu medya şirketleri gibi kırıntılar için savaşırken GM siyah topluluğundan her yıl milyarlarca dolar kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Combs "GM'nin siyahilerin sahip olduğu medya organlarına adil bir şekilde yatırım yapma konusundaki tarihsel reddini ifşa etmek bir itibar suikastı değildir. GM ve diğer birçok reklam verenin bize her zaman nasıl davrandığını açığa vurmaktır" diye ekledi.

Comb'un GM'ye verdiği sert yanıt Twitter'da geniş çapta paylaşıldı ve destek aldı fakat yanıta eleştiri getiren birçok kişi de 51 yaşındaki rapçinin bilinen milyoner statüsünden bahsetti.

Diğerleri Combs'u geçmişte birlikte çalıştığı siyahi sanatçılara ve üreticilere adil bir şekilde ödeme yapmamakla ve perşembe günü eleştirdiği sistemin bir parçası olmakla suçladı.

Jessica Fyre "Yakın zamanda Revolt için bir programa ev sahipliği yapmam istendi ve ücret teklif edilmedi. Birbirlerine aynı şeyi yaparken azınlık üreticilere karşı saygısızlıklarından dolayı sadece beyazları eleştiremeyiz" ifadelerini kullandı ve ekledi:

İhtiyacımız olan değişim olmanı isterim.

Bir diğer kullanıcıysa "Diddy'nin yönetiminde etik tüketim var mı?" diye sordu.

The Independent yorum almak için Revolt'la irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU