Harry Potter kitap serisinde yer alan ancak filmlerden çıkarılan karakterler

Kitaplarda yer almasına rağmen filmlerin dışında kalan irili ufaklı pek çok karakter vardı

Ron karakterini canlandıran Rupert Grint ilk üç filmden sonra Harry Potter yapımlarını izlemeyi bıraktığını söylemişti (Warner Bros)

Harry Potter kitaplarında ismi geçen 700'den fazla karakter bulunuyor. Karakter bolluğu nedeniyle bunların bir kısmının filmlerden çıkarılması gerekmişti. 

Screen Rant'in haberine göre filmlerde J.K. Rowling'in yarattığı karmaşık büyücülük evreninden çıkarılan karakterlerden ilki Peeves. Ortalığı karıştırmaya ve kaos çıkarmaya çok düşkün olan Peeves, Argus Flich'in başını epey ağrıtmasıyla biliniyor. Serinin ilk kitabında Peeves; Harry, Hermione ve Ron'un da başına bela olmuştu. 

Crouch ailesine hizmet eden ev cini Winky de filmlerde yer almamıştı. Winky ilk kez Quidditch Dünya Kupası sırasında görünmüş ve Hermione'nin E.R.İ.T'i (Ev Cini Refahını İlerletme Topluluğu) kurmasında önemli bir etken olmuştu. 

Üçbüyücü Turnuvası'nın düzenleyicisi, emekli Quidditch oyuncusu Ludo Bagman da filmlerde yer almayanlar arasında. Kitap serisinde Bagman, Quidditch Dünya Kupası sırasında yorum yapan ve Üçbüyücü Turnuvası'nda görev alan Sihirli Oyunlar ve Sporlar Dairesi Başkanı olarak görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Verdiği derslerle öğrencilerin uyumasına neden olan Sihir Tarihi profesörü Professor Binns de dışarıda bırakılmıştı. 

Ravenclaw öğrencisi Marietta Edgecombe her ne kadar serinin en akılda kalan karakterlerinden biri olmasa da Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda önemli bir role sahipti. Görünüşe göre Edgecombe'un kenarda bırakılmasının anlatıda büyük bir boşluk yaratmayacağı düşünülmüş. 

Weasley ailesinin en büyük ikinci çocuğu Charlie Weasley'nin de film serisinden çıkarılması epey merak uyandırıcı. Harry, Hermione ve Ron ejderhalarla sıkıntı yaşadığında ejderhaları çok yakından tanıyan ve Romanya'da çalışan karaktere başvurmuştu. 

İlk kez Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda okurların karşısına çıkan eski Hogwarts müdürü Phineas Nigellus Black de filmlerde yer bulamamıştı. Black, Ölüm Yadigarları'nda Snape'e yardım ederek önemli bir rol üstlenmişti. 

Neville Longbottom'ın sıradışı ebeveynleri Frank ve Alice Longbottom da filmlerde hak ettiği yeri bulamayanlar arasında. 

Bununla birlikte kitaplarda daha fazla role sahip olup, bu rollerin büyük ölçüde azaltıldığı karakterler de mevcut. Bunların başında Gryffindor öğrencilerinden Lee Jordan geliyor. Jordan her ne kadar yalnızca Quidditch yorumlarıyla öne çıkıyormuş gibi görünse de Ölüm Yadigarları'nda okurların karşısına çıkan Potterwatch yeraltı radyo hizmetinin de arkasındaki isimdi.  

Benzer durumlarda olan farklı karakterlerden de bahsetmek mümkün ancak Harry Potter evreninde geçecek dizi uyarlamaları ismi geçen pek çok karaktere hakkını teslim edebilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU