Kızına yaptığı 1 Nisan şakası, polis baskınıyla sonuçlandı

Polis, 58 yaşındaki kişinin evine zorla girdikten sonra "'1 Nisan bazı durumlarda hoş, komik, küçük bir şaka olabilir" dedi

Teksas, Wichita'da polis memurlarının perşembe günü şaka çağrısına müdahale ettiği sokak (Google Maps)

ABD'nin Kansas eyaletinde bir annenin kızına vurulduğunu söylediği 1 Nisan şakası ters gitti ve polis kadının evine zor kullanarak girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Wichita Eagle'a göre 58 yaşındaki anne Arnthia Willis, perşembe günü Kansas'ın Derby bölgesinde meydana gelen olayın ardından gözaltına alındı.

İddialara göre Willis, kızına telefonda vurulduğunu söyledi ve kızının telefonu kapatarak 911'i arayıp bir silahlı saldırı ihbarında bulunmasına neden oldu.

Polis, Willis'in Kansas, Wichita'daki adresine geldiğinde evde kimseyi bulamadı ve dolayısıyla içeri zor kullanarak girdi.

Wichita Polis Teşkilatı'ndan (WPD) teğmen Ronald Hunt, olay yerindeki muhabirlere çağrıya 20 kadar memurun yanıt verdiğini ve şakanın "çok tehlikeli" olduğunu söyledi.

Teğmen Hunt "Birden fazla polis ekibi, WPD'den muhtemelen 15 ila 20 arasında polis memurunun yanı sıra itfaiye ve acil sağlık servisi de olay yerine geldi" dedi.

Eagle'a göre o esnada mülkte kimse bulunmazken Willis, Derby County polis memurları tarafından gözaltına alındığı sırada Derby kasabasında hala mesaideydi.

Teğmen Hunt, "Soruşturmanın devamında bunun bir annenin kızına oynadığı 1 Nisan şakası olduğunu öğrendik" diye ekledi.

"1 Nisan bazı durumlarda hoş, komik, küçük bir şaka olabilir" diyen Hunt, polisin harekete geçmesine neden olması durumuna dair de "Artık komik tarafı kalmadı" ifadesini kullandı.

Bu çok tehlikeli bir durum.

Teğmen, Willis'in yaptığı şakanın, acil durum ekiplerinin bir şaka sonucunda belli bir yere gönderildiği ve çoğunlukla gözaltılarla sonuçlanan "telefonla işletme" şeklinde değerlendirilebileceğini ekledi.

Hunt, bu durumda "Bu belki bölge savcısına kadar çıkabilir" dedi. Eagle'a göre daha sonrasında Willis, acil yardım desteğini yasadışı şekilde kullanmak şüphesiyle suçlandı.
 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU