"Boğaziçi" araştırması: Toplumun yüzde 67'si öğrencileri haklı buluyor

AK Parti seçmenlerinden yüzde 17'si MHP seçmeninin ise yüzde 32'si öğrencilerin tepkisi doğru buluyor

Kadıköy'de dün gösteri düzenlemek isteyen Boğaziçili öğrencilere, polis müdahale etti Fotoğraf: AFP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından rektörün seçimle göreve gelmesi talebiyle akademisyenlerin ve öğrencilerin başlattığı protestolar devam ediyor.

Konda Araştırma Şirketi'nin 71 ilin merkez dahil 327 ilçesinde 2 bin 643 kişiyle telefonla gerçekleştirilen "Toplumun Boğaziçi Üniversitesi Olaylarına Bakışı" araştırmasının sonuçlarına göre toplumun yüzde 67'si öğrencileri haklı bulurken; yüzde 62 de polis müdahalelerini haksız görüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmaya katılanlardan yüzde 67’si “Boğaziçi Üniversitesi olaylarına dair hangi görüşe katılıyorsunuz?” sorusuna “Öğrenciler kayyum atamasına karşı haklı tepki gösteriyor” yanıtını verirken, yüzde 33 ise “Rektör atamasını doğru buluyorum, öğrenciler haksız” dedi.

Polis müdahalesi haksızdı" diyenler yüzde 62

“Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylar, polis müdahalesi ve gözaltılarla ilgili görüşünüzü en iyi hangisi açıklıyor?” sorusuna ise araştırmaya katılanlardan yüzde 62’si, ar, polis müdahalesi ve gözaltılarla ilgili görüşünüzü en iyi hangisi açıklıyor?” sorusuna, “Öğrenciler demokratik haklarını kullanıyor, polis müdahalesi haksızdı” yanıtını verirken; yüzde 38, “Öğrenciler bunları hak etti, polis gereğini yaptı” yanıtını verdi.

Her 5 AK Partiliden ve her 3 MHP’liden 1’i öğrencileri haklı buluyor

Siyasi tercihe göre yapılan incelemeye göre dise CHP ve İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 90’dan fazlası, kararsız olanların ve Meclis dışındaki diğer partilerin seçmenlerinin yaklaşık olarak dörtte üçü öğrencileri haklı buluyor. Bu oran AK Parti seçmenlerinde yüzde 17, MHP seçmenlerinde yüzde 32. Her 5 AKP’liden ve her 3 MHP’liden 1’i bu konuda oy verdikleri partilerden farklı düşünüyor ve öğrencilerin kayyım atamasına karşı haklı bir tepki gösterdiğini düşünüyor.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU