Boğaziçi Dayanışması: Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılsın

Kadıköy İskelesi’nde bir araya gelen öğrenciler, gözaltına alınan 4 arkadaşlarının serbest bırakılmalarını istedi

Boğaziçi Dayanışması, gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması talebiyle Kadıköy İskelesi’nde basın açıklaması düzenledi. "Boğaziçi susmayacak, gözaltılar serbest bırakılsın", "Kayyumlara karşı bundan sonrası hepimizde" pankartı açan öğrenciler "Kayyum değil, seçilmiş rektör istiyoruz", "Arkadaşlarımıza özgürlük", "Yandaş medya üzülecek ama provokatör değil öğrenciyiz", "Cinsiyetçi değil eşit bir üniversite" dövizleri taşıdı. Alanda LGBTİ bayrakları açan öğrenciler sık sık "Yaşasın öğrenci dayanışması", "Zıpla zıpla zıplamayan kayyumdur" sloganı attı.

'Asla yalnız yürümeyeceğiz'

İlk sözü gözaltına alınan ve serbest bırakılan öğrenciler aldı. İşkence ile gözaltına alındıklarını söyleyen öğrencilerden biri, "Ters kelepçe işkencesine maruz kaldım, teşhir ediyorum! Eşcinsellik meşrudur; isterlerse dünya üzerindeki tüm LGBTİ+ bayraklarını yaksınlar, biz buradayız. Açılmış ya da açılamayan tüm lubunyalara sesleniyorum; ne yalnızsınız ne yanlış! Asla yalnız yürümeyeceğiz" dedi.

Vazgeçmeyeceğiz

Basın açıklamasını Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hazal Bozkurt okudu. 25 Mart'ta, kampüslerinin polis ablukası altında alındığını söyleyen Bozkurt, "1 Şubat günü LGBTİ+ bayrağı açtığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açılan arkadaşımıza destek vermek için kuzey kampüse doğru yürüyen 4 arkadaşımız gözaltına alındı" dedi.

Gözaltına alınma gerekçesi ise sırtlarında gökkuşağı bayrağı asılı olması olduğunu aktaran Bozkurt, "Sonrasında bu keyfi gözaltına karşı çıkan ve arkadaşlarımızı serbest bırakın diyen onlarca arkadaşımız daha işkenceyle gözaltına alındı. Buradan bir kere daha haykırıyoruz: Biz 83 gündür yan yana gelmekten, haksızlığa ve ayrımcılığa karşı çıkmaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Biz biliyoruz ki; kendi meşruiyet krizini örtmek isteyen muktedirler, demokratik taleplerimizi gerçekleştirmek şöyle dursun, iktidarda bir gün daha kalabilmek uğruna eylemlerimize bütün baskı ve zor aygıtlarıyla saldırmaya devam edecek. Bizi sırf LGBTİ+ düşmanlarının, kadın düşmanlarının oylarını kaybetmemek uğruna verdiği sözlerden dönenlerle karıştırmayın" diye konuştu.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU