Babacan'dan Erdoğan'ın "döviz" çağrısına tepki: Merkez Bankası'ndakileri tüket ondan sonra gel milletten iste

Babacan konuşmasında, "Kafanıza esti diye Merkez Bankası başkanını değiştiremezsiniz, kriz çıkar. Kafanıza esince halkın arasına karışın, çarşıya pazara inin, vatandaşın halini hatırını sorun" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA (arşiv)

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin'de partisinin Erdemli ilçi kongresinde konuştu.

Merkez Bankası Başkanlığındaki görev değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Kafanıza esti diye Merkez Bankası başkanını değiştiremezsiniz, kriz çıkar. Kafanıza esince halkın arasına karışın, çarşıya pazara inin, vatandaşın halini hatırını sorun" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan, Merkez Bankası'ndaki döviz rezervlerinin erimesine ilişkin ise şu ifadelerini kullandı:

Devletin 130 milyar dolarlık döviz rezervini erittiler, bir yandan da döviz borçlandılar. Merkez Bankası’nın kendisinin sahip olduğu döviz tükendi, kasasında borçlandığı döviz duruyor. Bugün çıkmış diyor ki, ‘yastık altında döviz, altın varsa getirin’ diyor. Sen bu milletin alın teri olan dövizi tüket, ondan sonra milletten döviz, altın iste. Pandemi çıktığında da bütün dünya vatandaşına doğrudan destek verirken, IBAN numarası vermişlerdi. Bu millet yanlışlarınızın bedelini ödemek zoruna değil.

Söz konusu rezervlerin, Merkez Bankası’nın ilan ettiği serbest kur rejimine aykırı bir şekilde eritildiğini savunan Babaca, "Şeffaf olmayan bir biçimde, örtülü ve dolambaçlı yollarla harcanmıştır. Rezervlerin ne zaman, kimlere, hangi kurdan, hangi yöntemlerle aktarıldığını hâlâ açıklamıyorlar. Neden korkuyorsunuz? Yaptığınız iş doğruysa çıkın savunun" ifadelerini kullandı.

"Kadın hakları tabii ki hukukla korunur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü kongre konuşmasında "Kadın hakları kağıtlarla değil vicdanla korunur" sözlerine tepki gösteren Babacan, "Kâğıtlar dediği hukuk! Siz hukuka kâğıt parçası gözüyle bakarsanız o ülkede hukuk devleti olmaz. Kadını şiddete karşı tabii ki hukukla koruyacağız. Şiddete cüret edenin eli yanacak" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU