Meghan Markle'ın ırkçılık iddialarının ardından Buckingham'a "farklılıklar danışmanı" atanacağı iddia edildi

Meghan Markle, Kraliyet ailesi içinde ırkçı yorumları kimin yaptığını söylememişti

Kraliyet çalışanlarının Markle'ı zorbalıkla suçlamasına yönelik iddialar için de soruşturma başlatılacağı belirtilmişti (AFP)

Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdiği röportajda Kraliyet ailesini ırkçılıkla suçlamasının ardından  Kraliçe II. Elizabeth'in "farklılıklar danışmanı" atayacağı iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six'in haberine göre saraya yakın kaynaklar, işe alınacak bir görevlinin yanı sıra Kraliyet mensuplarının, azınlıkları ve LGBTİ+ topluluğunu kapsayan farklılıklara dair çabaları nasıl iyileştirebileceğine yönelik "dinle ve öğren" egzersizlerine katılacağı belirtildi. 

Daily Mail'e konuşan bir kaynağın şu ifadeleri kullandığı aktarıldı:

Bu ailelerin çok ciddiye aldığı bir konu. Yürürlükte olan politika, prosedür ve programlarımız var ancak istediğimiz ilerlemeyi kaydedemedik ve daha fazlasının yapılması gerektiğini kabul ediyoruz. Yeni yolları denemekten çekinmiyoruz. Buna dair çalışmalar bir süredir devam ediyor ve ailenin tam desteğiyle gerçekleşiyor.

Markle, CBS'te yayımlanan röportajda aile içinde oğlu Archie'nin ten rengine dair bazı isimlerin endişe duyduğunu belirtmişti. Prens Harry de ırkçılığın Londra'dan Kaliforniya'ya yerleşmelerinde önemli bir etken olduğunu söylemişti.

 

Independent Türkçe, Page Six, Daily Mail

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU