Meghan ve Harry çifti, peşlerine dedektif takılmasına tepki gösterdi

Özel dedektif, Meghan Markle'ın kişisel bilgilerini The Sun'a 2 bin dolara sattığını açıklamıştı

Meghan Markle ve Prens Harry, Britanya basının kendileri hakkında yaptığı haberlere karşı Kraliyet ailesinin destek vermediğini açıklamıştı (AP)

Meghan Markle ve Prens Harry, Birleşik Krallık'ın ünlü tabloid gazetelerinden The Sun'ın Meghan hakkında yasadışı yollarla bilgi edindiği ortaya çıkınca açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın 2016'da birlikte olduğunun gündeme gelmesinin ardından Britanyalı yayın kuruluşunun çifte dair özel bilgiler alabilmek için Los Angeles'ta yaşayan bir dedektifle iletişime geçtiği basına yansımıştı.

People'ın haberine göre Sussex Dükü ve Düşesi adına açıklama yapan sözcü şu ifadeleri kullandı:

Sussex Dükü ve Düşesi bugünün, medya endüstrisi ve toplumunu düşünülmesi açısından önemli olduğunu düşünüyor çünkü bu haber geçmişteki yıkıcı uygulamalarının devam ettiğini, ailelere ve ilişkilere geri dönüşü olmayan zararlar verdiğini gösteriyor. Artık her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan gazetecilik değerlerini savunan medya çalışanlarına minnettarlar.

The New York Times'ın haberi, The Sun'ın New York editörü James Beal'ın özel bilgileri elde etmek için bazı çevrelerde "Danno" diye bilinen özel dedektif Daniel Portley-Hanks'in yardımına başvurduğunu ortaya çıkarmıştı. 

Portley-Hanks'in, Meghan Markle ve ailesiyle ilgili ayrıntıları yaklaşık 2 bin dolar gibi mütevazı bir meblağa sattığı bildirilmişti. Bilgilerin adres, telefon numarası, e-posta ve Sosyal Güvenlik numarası gibi detayları da içerdiği aktarılmıştı. 

Dedektif, gazetenin kendisine bir mektup gönderdiğini ve kendisini "insanları bulmak için yasadışı yöntemler kullanmamaya veya geçmişe dair kontroller yapmamaya" mecbur ettiğini söylemişti. Portley-Hanks, "James Beal'ın ona sağladığım bilgileri yasadışı biçimde elde ettiğimi bildiğine inanıyorum" demişti.

Dedektif ayrıca yaptıklarından ötürü çok üzgün olduğunu ve çiftin avukatlarıyla görüşebileceğini belirtmişti. 

 

Independent Türkçe, People, The New York Times

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU