ABD'de bir cinayetten yakalanan adam, "15 kişiyi daha öldürdüm" dedi

Dört kişinin cesedinin bulunmasıyla başlayan soruşturma, büyüdükçe büyüdü

"Topluma tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle zanlının tutukluluğuna devam kararı verildi (Salem Bölge Hapishanesi / CNN)

Savcı, ABD'de cinayetten yakalanan adamın toplamda 16 kişiyi öldürdüğünü söylediğini öne sürdü.

47 yaşındaki Sean Lannon'ın eski eşi ve diğer üç kişinin cesetleri, 5 Mart'ta New Mexico eyaletindeki Albuquerque Uluslararası Havalimanı'nın otoparkındaki bir araçta bulunmuştu.

Polis, ocaktan beri ortalıkta görünmeyen dört kişinin 39 yaşındaki Jennifer Lannon, 21 yaşındaki Matthew Miller, 40 yaşındaki Jesten Mata ve 60 yaşındaki Randal Apostalon'a ait olduğunu belirledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekipler Jennifer Lannon, Miller ve Mata'nın arkadaş olduğunu ve Apostalon'un da arabasıyla yolcu taşıyarak geçimini kazandığını, cesetlerin Apostalon'un arabasında bulunduğunu belirtti.

Jennifer'ın kardeşi Chris Whitman, Sean'ın kendilerine kadının "kaçtığını" söylediğini fakat bunun inandırıcı olmadığını düşündüklerini belirtti.

Whitman, Sean'ın 6 ve 7 yaşındaki kızıyla 4 yaşındaki oğlunu alıp New Jersey'deki ailesinin yanına götürdüğünü, sonra da Jennifer'ı aramaya koyulduğunu söyledi.

Whitman, "Sean ve Jennifer arasında bir sorun yaşandığını zannetmiyoruz, bildiğimiz kadarıyla ilişkileri gayet iyiydi" dedi.

New Mexico'daki cesetlerin bulunmasından üç gün sonra 8 Mart'ta  Michael Dabkowski'nin cansız bedeni New Jersey'deki evinde bulundu. Polis raporuna göre 66 yaşındaki adam çekiçle dövülerek öldürülmüştü.

10 Mart'ta Sean Lannon, Dabkowski'den çaldığı arabayla yakalanınca gözaltına alındı.  Polis sorgusunda Sean, adamın kendisine çocukken cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti.

 

 

Öte yandan Whitman ve diğer aile üyeleri, Sean'ın küçükken böyle bir şey yaşadığını hiç kendisiyle paylaşmadıklarını belirtti. Whitman, Dabkowski için "Sean'a yakın biri, bir baba figürü gibiydi ama bunun dışında ilişkilerine dair bir şey bilmiyoruz" dedi.

Cuma günü görülen duruşmada Sean'ın avukatı Frank Unger, müvekkilinin planlayarak suç işlemediğini, Dabkowski'nin müvekkilini bilerek evine aldığını, o sırada çıkan tartışmada Dabkowski'nin müvekkiline saldırarak onu tahrik ettiğini, Sean'ın da saldırıya yanıt verdiğini savundu.

Öte yandan savcı Alec Gutierrez ise Sean'ın "15'i New Mexico'da ve biri de New Jersey'de olacak şekilde toplamda 16 kişiyi öldürdüğünü itiraf ettiğini" savundu. Savcı, Sean'ın işlediği suçları akrabalarından biriyle yaptığı telefon görüşmesinde itiraf ettiğini öne sürdü. Gutierrez, Sean'ın New Mexico'daki cinayetlerle ilgili "delilleri saklamaya çalıştığını kabul ettiğini" de iddia etti.

Ancak New Mexico'daki polis memuru David Chavez ise Sean'ın New Mexico'da işlenen suçlarla bağlantısına ilişkin net deliller bulunmadığını ve polisin henüz bir doğrulama yapmadığını belirtti.

Yargıç, Sean'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.


Independent Türkçe, ABC, NBC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU