Mesut Yar, öldürülen avukat haberinin sunumu için özür diledi

Yar, Gebze’de öldürülen avukat ile ilgili haberi sunarken kullandığı ifadeler nedeniyle “amasız fakatsız” özür diledi

Fotoğraf: Twitter

NTV ve Star TV’de sabah haberlerini sunan Mesut Yar, haciz işlemi için gittiği evde öldürülen avukat Ersin Arslan hakkındaki haberin sunumu için özür diledi.

Kullandığı ifadeler, avukatlar ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisi çeken Yar, Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

“Merhum bir hukukçu babanın oğlu olarak; görev şehidi avukat kardeşimiz Ersin Arslan’ın canice katledilmesini aktarırken kullandığım bazı kelimeler hukuk camiasında yanlış anlaşılmaya neden olmuş ve üzüntü yaratmıştır” ifadelerini kullanan Yar, “Tüm camiadan ama / fakat şerhini koymadan tekraren özür dilerim” dedi.

Gebze’de meydana gelen olayda Y.Y. ile haciz işlemleri için evine gelen İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Ersin Arslan ve haciz memurları arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine ev sahibi Y.Y. tabancayla avukat Arslan'ın göğsüne ateş etmişti.

Ağır yaralanan ve sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılan Arslan, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis ekiplerince gözaltına alınan Y.Y tutuklanmıştı.

26 yaşında ve nişanlı olan avukat Arslan'ın haziranda dünya evine gireceği öğrenilmişti.

Baro: Avukatı sessiz bıraktığınız sürece, sizin hakkınız zayi olmaktadır.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Avukat Abdullah Onur Eyüboğlu, hastaneye giderek bilgi aldı. Eyüpoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, meslektaşının bugün görevi başında silahlı saldırı sonucu şehit olduğunu söylemişti.

Daha önce de avukatların bu tür saldırılara uğradığına dikkati çeken Eyüboğlu, "Eğer bir ülkede avukatlar kuvvetliyse o ülke vatandaşları haklarına kavuşabilirler. Avukatı sessiz bıraktığınız sürece, sizin hakkınız zayi olmaktadır. Vatandaşımızın bunun bilincinde olmasını istiyoruz" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU