Deniz Zeyrek: Muhbir müdür ve lekelenmeme hakkı

“İktidarın ‘herkesi terörist ilan etme’ alışkanlığı okul müdürlerine dek inmiş”

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Özkan Erdem isimli bir öğretmenin kendisine yazdığı yazıyı köşesine taşıdı. Zeyrek’in aktardığına göre Erdem’in yer aldığı okuldaki 11  öğretmen, müdür tarafından “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla savcılığa şikayet edildi. Savcılığın takipsizlik kararı verdiği şikayetle ilgili Zeyrek, “İktidarın ‘herkesi terörist ilan etme’ alışkanlığı okul müdürlerine dek inmiş” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

27 yıllık öğretmen Özkan Erdem, eşinin ve arkadaşlarının başına gelenleri yazmış. Aynen aktarıyorum: “26 yıllık biyoloji öğretmenliği yapan eşimin ve aynı okuldan 10 arkadaşımızın başına gelenleri kısaca yazmak istedim. 2 Şubat 2021 günü Balıkesir Edremit Emniyet Müdürlüğü'nden arandık ve karakola davet edildik. Hakkımızdaki suçlama okundu. Eşim o gün öğrencilerle canlı ders planlamıştı ama yapamadı. Emniyetteki işlemlerin ardından önce Edremit Devlet Hastanesi'ne ardından savcılığa çıkartıldılar. Genç yeni mezun bir savcı ifadelerini aldı. Sonra serbest bıraktı. Suçlamalar kısaca PKK, PYD, YPG terör örgütüne üye olma, Cumhurbaşkanı'na hakaret, devlet düzenini bozmaya teşebbüs. Dün bütün arkadaşlar gibi eşim hakkında da takipsizlik kararı verildi. Kararda tüm bu asılsız iddialarda bulunan kişinin açık kimliği yazılıydı: Okul müdürü. Tüm bu yalan ihbarı okul müdürü yapmış. Bugün bu müdür hakkında hem savcılığa hem Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iftira dosyası ile suç duyurusunda bulunduk ve bu kişi hakkında işlem talep ettik.”

Sözcü yazarı, olayla ilgili şu yorumu yaptı:

İktidarın “herkesi terörist ilan etme” alışkanlığı okul müdürlerine dek inmiş. Eğitim sistemimizin bu kadar sorunu varken bir okul müdürü işi gücü bırakmış 11 öğretmenini şikayet etmiş.

Allahtan işini iyi yapan polisler ve savcılar devredeymiş.

Bakalım “İnsan Hakları Eylem Planı”yla “lekelenmeme hakkı” getirmeye çalışan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün ve eğitimin neden bu hale geldiğini anlamaya çalışan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “muhbir müdür”ü mü koruyacak yoksa onun lekelemeye çalıştığı öğretmenleri mi?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU