Sosyal medyadan aldatıcı reklam yapan kuruyemişçiye 114 bin lira ceza

Facebook’tan aldatıcı reklam yapan ve badem, fıstık gibi ürünleri sipariş eden tüketiciye kırık leblebi ve mısır gönderen firmaya 114 bin lira ceza kesildi

Fotoğraf: AA

Facebook üzerinden badem, fındık ve Antep fıstığı almak için anlaşan bir vatandaş, kargodan kırık leblebi ve kuru mısır çıkınca, Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu’na şikayette bulundu.

Kurul, tüketiciyi aldatmaktan pazarlamacı şirkete 114 bin 326 TL idari para cezası kesti.

Milliyet’te yer alan habere göre; e-ticareti denetime alan Ticaret Bakanlığı, aldatıcı reklamlarla vatandaşları mağdur eden firmalara karşı da yaptırımlarını artırmaya başladı.

Bir vatandaşın bakanlığa yaptığı başvuru sonrası konuyu inceleyen Reklam Kurulu, Facebook’taki bir reklam üzerinden kargoyla gönderilen paket üzerinde firmanın satışını vaat ettiği badem, fındık ve antep fıstığı resimlerinin yer aldığını, paket içerisinde ise plastik ambalajlara doldurulmuş kırık leblebi ve soslu kuru mısır gibi başka kuruyemişlerin bulunduğunu tespit etti.

Facebook’ta yapılan incelemelerde firmanın, “Gaziantep Hacı Sayit Kuruyemişçisi. Gaziantep’ten gelen lezzet. 1 kg badem + 1 kg fındık + 1 kg Antep fıstığı 149.90 TL. Üreticiden tüketiciye aracısız fiyatları kaçırma” şeklinde ifadelerle kuruyemiş sattığı belirlendi.

Ayrıca yine firmanın Facebook sayfasında, firma tarafından mağdur edilen çok sayıda tüketicinin yorumlarının yer aldığı da tespit edildi.

149.90 TL karşılığında birer kilo badem, fındık ve Antep fıstığı satışı yapılacağını vaat eden şirketin, tüketicilere kırık leblebi ve mısır kurusu göndererek gerçeği yansıtmayan reklam ve tanıtımlarla tüketicinin aldattığı belirlendi. Reklam Kurulu bunun üzerine ilgili şirkete 114 bin 326 TL idari para cezası kesti. Ayrıca firmanın söz konusu reklamları için de durdurma kararı verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU