Eski AK Partili vekil Zeynep Karahan Uslu'dan Akşener'e destek

Uslu paylaşımında "Kadınların namuslarına dil uzatmayı, siyaset diye yutturmak artık kolay olmayacak" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti 22 ve 24. dönem milletvekili Zeynep Karahan Uslu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e destek verdi.

Uslu, Akşener'i de etiketleyerek yaptığı paylaşımda "Kadınların namuslarına dil uzatmayı, siyaset diye yutturmak artık kolay olmayacak. Son olarak 
Meral Akşener cesurca bu ahlaksızlığı sadece deşifre etmedi, toplum nezdinde mahkum etti" ifadelerini kullandı.

Akşener ne demişti?

Akşener geçtiğimiz çarşamba günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada MHP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenmişti. MHP tarafından sosyal medyada başlatılan "Fosforlu Meral" tag çalışmasına tepki gösteren Akşener bu ifadenin "fahişe" anlamına geldiğini söylemişti. MHP lideri Bahçeli'nin torunu için de “nesebi gayri sahih” dediğini öne süren Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek şu ifadeleri kullanmıştı:

İktidarında, zora düştüğünde yardım istediğin Meral Akşener’den, hapse girerken kimseler yanında yokken gece yarısı evinde uyandırılan Meral Akşener’e, damadının televizyonunda kocasını aldattı dendi, torununa dendi, bütün arkadaşlarına ve ona nesebi gayri sahih dendi. En son şehitlerin olduğu gün resmi olarak bütün teşkilat mensuplarının resmen katıldığı Fosforlu Meral dendi. Ve senin partinin trollleri, özellikle de başı örtülü resimler olan kadın trolleri buna destek verdi. Bugün ben sana bir şey diyemem. Ama seni önce eşine, sonra kızlarına, sonra gelinlerine ve sonra da bütün kadınlara şikayet ediyorum Sayın Erdoğan. Seni şikayet ediyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli'den Akşener'e yanıt

MHP lideri Bahçeli de Akşener'e verdiği yanıtta, "Nefret nöbetine girmiştir. Bir kadının bu denli ayıplı bir dil kullanması esasen rezilliktir" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli açıklamasında şunları kaydetmişti:

İP’in kuruluşu 25 Ekim 2017’dir. Bir yılını bile doldurmadan korsan milletvekili transferiyle girdiği seçimde yaklaşık 4 milyon 900 bin oy almıştır. Mesela Hakan Bayrakçı, Murat Gezici, İbrahim Uslu gibi icazetli kamuoyu araştırma şirket sahipleri acaba bu oyun kaynağını araştırma lüzumu duymuşlar mıdır? Ayrıca FETÖ’nün siyasi ayağını hiç hesap etmişler midir? Pensilvanya’nın desteği kime yönelmiştir? FETÖ’cüler kime destek vermiştir? Sanıyorum bu sorunun cevabı araştırıldığında İP’in oy tabanının mahiyeti, bu kumandalı partinin kimlerin taşeronluğunu yaptığı, ezcümle FETÖ’nün siyasi ayağı deşifre edilmiş olacaktır.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU